Osumnjičeni za podmetanje požara u Puli

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, pulska je policija utvrdila sumnju da je dvoje maloljetnih hrvatskih državljana počinilo dva kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Maloljetnike se sumnjiči da su 31. srpnja oko 4.30 sati, u Stiglichevoj ulici u Puli, zapalili kontejner za otpad, koji je u potpunosti izgorio. Vatra se proširila i na susjedni kontejner i otpad na nogostupu, a zahvatila je i tri parkirana vozila, Peugeot u vlasništvu 30-godišnjaka, Opel u vlasništvu 64-godišnjaka i Citroen u vlasništvu 34-godišnjaka. Vozila su u požaru oštećena, a materijalna šteta za sada nije utvrđena.

Drugi požar koji su maloljetnici izazvali dogodio se pet minuta kasnije u Faverijskoj ulici, gdje su kod trgovine zapalili kartonsku ambalažu, koja je u potpunosti izgorjela, a vatra se proširila i na vrata i zid trgovine, pri čemu je zahvatila i električne instalacija i dio robe. Ukupna materijalna šteta, koja je nastala pravnoj osobi, zasad nije utvrđena.

Protiv osumnjičenih se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

U istoj noći, na području grada Pule, zabilježena su još tri požara.  Oko ponoći je u Gajevoj ulicizapaljeno stablo, kao i tri sata kasnije u Nobilevoj ulici. Požar se proširio i na susjedno stablo, a oštetio je i fasadu osnovne škole. Treći požar evidentiran je oko 4 sata u Teslinoj ulici, gdje je zapaljeno smeće u kontejneru, pri čemu nije nastala materijalna šteta. Policijski službenici utvrdili su da su i ta tri požara izazvala dvojica maloljetnika, no u ovim slučajevima, zbog izostanka elemenata kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, protiv maloljetnika će se podnijeti optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.

Pin It on Pinterest