6-ti Dimensions festival

 

Zadnjih nekoliko godina, Dimensions festival okuplja ljubitelje elektroničke glazbe, koji pristižu iz cijeloga svijeta. Sasvim sigurno je da niti ove godine zabave neće nedostajati.

Otvaranje ovogodišnjeg Dimensions festivala tradicionalno će se održati u Pulskoj Areni 30. kolovoza, dok će se sam festival održati u Štinjanu, na tvrđavi Punto Christo.

Nakon sjajnog koncerta Massive Attacka na prošlogodišnjem otvaranju, Dimensions nastavlja sa odličnim glazbenicima, te nam ove godine festival otvara fantastična Grace Jones. Svjetski poznata glazbenica, model, glumica…,rodom s Jamajke, koja je poznata, kako po svojoj originalnoj pojavi, tako i po odličnoj glazbi. Nakon 19 godina pauze, ova 69-godišnja umjetnica, 2009.godine vraća sa na scenu sa odličnim albumom Hurricane i od tada ne prestaje nastupati po svjetskim pozornicama. Uz njen nastup, koji je njen prvi nastup u Hrvatskoj, posjetitelji festivala na samom otvaranju, moći će uživati u zvukovima elektronskog benda Moderat, eksperimentalnog jazz benda Yussef Kammaal, te bubnjara i kompozitora Mosesa Boyda.

Nakon otvaranja u Areni, posjetitelji se pozivaju da nastave sa odličnom zabavom u Štinjanu, gdje će se od 31.08. festival smjestiti na tvrđavu Punto Christo, koja datira još iz 19.stoljeća.

Po prvi put Dimensions nam dovodi i jednog od utemeljitelja techno glazbe Jeffa Millsa. Osim njega, imati ćemo priliku slušati i Thea Parrish, Marcel Dettmanna,  Floating Points, koji nastupa dva puta na festivalu, Ata Kak, repera iz Gane, Maurice Fulton, Kode 9, Dâm-Funk, Aux 88. te mnoge druge svjetski priznati umjetnike.

 

 

Također treba napomenuti kako je svake godine sve više regionalnih izvođača, tako da ove godine nastupaju: Petar Dundov, Ilija Rudman, Cuisine Dub, bendovi Chui i Kozmodrum, Le Chocolat Noir, Jan Kinčl & Regis Kattie (live), Andrea Ljekaj, Borut Cvajner, Mimi, Labud, Ganik, Novell, CFSN, Bebetto, Mislav, Pytzek, Volster, Avoid, Mikadroid, Marta, Roli i Nikola Vemić..

Dimensios Festival, koji je ove godine na 11 dnevnih i noćnih pozornica, preko 30 odličnih zabava na brodovima, kampom odmah uz plažu, nudi veoma kvalitetan glazbeni program i nezaboravno festivalsko iskustvo.

Uz ova imena i okruženje u kojemu se održava festival, sigurni smo da Vam je zabava zagarantirana!

U prodaji su povoljnije regionalne ulaznice za sve dane festivala po cijeni od 850 kuna, dok je  regionalna ulaznica za koncert otvorenja 325 kuna. Ulaznice se mogu kupiti na www.entrio.hr

Više informacija o festivalu možete pronaći na:

www.dimensionsfestival.com

www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival

www.facebook.com/DimensionsFestival

www.twitter.com/dimensions_fest

www.mixcloud.com/dimensionsfestival

www.youtube.com/dimensionsfestival

Photo: Darko Zima

( S. V. )

Pin It on Pinterest