U subotu 5. Mimohod hrvatskih branitelja Istarske županije

 

U povodu obilježavanja Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u subotu, 5. kolovoza održat će se 5. Mimohod hrvatskih branitelja Istarske Županije, u Puli. Program Mimohoda predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u sjedištu Istarske županije, u Puli, na kojoj su prisustvovali istarski župan Valter Flego, zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata Istarske županije Vinko Knez te članovi organizacijskog odbora Roberto Fabris, Ivica Lerotić, Ante Kovačević i Zdenko Požgajn.

U ime Grada Pule zamjenik gradonačelnika Robert Cvek izrazio je zadovoljstvo što se Mimohod branitelja održava već petu godinu zaredom, istaknuvši kako se ovom manifestacijom daje poseban značaj Danu pobjede i domovinske zahvalnosti, posebno za Pulu i Istru. Zamjenik gradonačelnika ujedno je pozvao i sve istarske građane da se odazovu u što većem broju te se zahvalio organizacijskom odboru Mimohoda na trudu koji svake godine ulažu.

Istaknuvši kako se radi o već tradicionalnoj manifestaciji kojom se ponosno i dostojanstveno obilježava  Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, župan Flego izjavio je kako se tada prisjećamo svih onih koji su dali svoj doprinos u stvaranju moderne i demokratske Hrvatske, te im odajemo dužno poštovanje za učinjeno tijekom i nakon Domovinskog rata. „Želimo podsjetiti da smo prošli težak put i da je danas na nama velika odgovornost da nastavimo putem mira i napretka. Zajednički moramo raditi na tome da Hrvatska bude zemlja radnih mjesta, poštivanja europskih vrijednosti te otvorenosti za sve ljude“, naglasio je istarski župan.

Predsjednik Koordinacije udruga branitelja proisteklih iz domovinskog rata Istarske županije Vinko Knez zahvalio se u ime svih udruga branitelja Istarskoj županiji i Gradu Pula na sudjelovanju i pokroviteljstvu ove najveće manifestacije, ali i svih onih ostalih aktivnosti koje udruge organiziraju, s ciljem doprinosa psihofizičkom zdravlju i socijalizacije branitelja.

Kako su istaknuli članovi organizacijskog odbora Mimohoda, ove godine Pula će biti ukrašena stjegovima, a kolonu će pratiti orkestar i pripadnici policije. Mimohodu će se pridružiti i branitelji iz Poreča, Vrsara, Funtane i Rovinja te će, zbog velikih vrućina biti osigurano osvježenje za sudionike, kao i tim hitne medicinske pomoći. Očekuje se i do 1200 sudionika Mimohoda branitelja.

 

PROGRAM:

Subota, 06.08.2016. (Pula)

8:00 sati – Misa u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije

9:00 sati – polaganje vijenaca na Centralnom križu vijenaca i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu

9:30 sati – polaganje vijenaca u parku Franje Josipa vijenaca i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu

10:00 sati – krenut će 5. Mimohod hrvatskih branitelja Istarske županije ispred Parka Franje Josipa preko Kolodvorske ulice te ulice uz Valerijin park, nadalje Istarskom ulicom,  Giardinima i Laginjinom ulicom do Doma OSRH (ulaz nasuprot Kazalištu).

10:30 kratak program u Domu hrvatskih branitelja te svečano otvaranje izložbe na temu „Pozadinska fronta Domovinskog rata“.

Pin It on Pinterest