Obilježeno partnerstvo Istarske županije i Okruga Konstanz

 

Istarski župan Valter Flego boravio je u službenoj posjeti Okrugu Konstanz povodom postavljanja table dobrodošlice „Partnerska regija Istra u Hrvatskoj“ na ulazu u Okrug, u blizini trajektnog pristaništa. Tablu su svečano otkrili župan Flego i predsjednik Okruga Frank Hämmerle, čime je i simbolično obilježeno partnerstvo dviju regija. Kako je tom prilikom najavljeno, bit će postavljena još 21 tabla diljem Okruga.

Župan Flego izrazio je zadovoljstvo postavljenom tablom dodajući kako Istru i Okrug Konstanz veže prijateljstvo i dobra suradnja, a dvije regije imaju i brojne sličnosti, posebice po pitanju dobre prakse u pripremi i realizaciji projekata financiranih iz EU fondova.

Predsjednik Hämmerle je, pak, naglasio kako znak označava transnacionalni angažman i aktivnosti Okruga Konstanz dodajući kako mu je drago što se partnerstvo s Istrom slavi  na ovaj način.

Istarska županija i Okrug Konstanz, njemačke savezne države Baden-Württemberg, potpisale su Sporazum o suradnji 2014. godine, čime je formalizirana namjera o uspostavljanju konkretne suradnje na područjima održivog razvoja, turizma, kulture, znanosti i obrazovanja.

Okrug Konstanz ima 7 gradova i 18 općina, te nešto više od 270 tisuća stanovnika.

Pin It on Pinterest