Sutra se otvara novoizgrađena dionica pulske zaobilaznice

 

Povodom sutrašnjeg otvaranja za promet novoizgrađene dionice Ceste prekomorskih brigada pulski gradonačelnik Boris Miletić zajedno sa suradnicima danas je obišao  predmetnu dionicu te se uvjerio u kvalitetu izvedenih radova.

 „Ovo je jedan od značajnijih infrastrukturnih razvojnih projekata za Grad Pulu kojim će se osigurati veća protočnost i sigurnost u prometu posebno izraženo u ljetnoj sezoni kada je promet najintenzivniji. Širenjem grada Pule možemo reći da je ovo jedna od glavnih gradskih prometnica i ulazak u ovaj projekt ispravna je odluka koja će uvelike doprinijeti svima našim sugrađanima. Upravo njima i svim ostalim sudionicima u prometu želio bi zahvaliti na razumijevanju i strpljenju za vrijeme izvođenja radova.  Prilikom utvrđivanja faza izvođenja radova  vodili smo računa i utjecaj turizma, turističke sezone i samoga prometa tijekom ljeta gdje smo našli optimalan model fazne izvedbe kako bi promet čim manje bio opterećen. Veliku zahvalu upućujem i vrijednim radnicima tvrtke Cesta d.o.o. koji izvode radove pod ekstremnim temperaturnim uvjetima no upravo njihovom požrtvovnošću projekt ide sukladno planiranoj dinamici te sam siguran da ćemo do konca godine imati u potpunosti izgrađenu proširenu prometnicu s trajnim kružnim tokovima na križanju sa Šišanskom i Medulinskom cestom“ istaknuo je gradonačelnik.

 

 

Novoizgrađena dionica obuhvatila je izgradnju dva prometna traka, nogostupa (pješačke/biciklističke staze) , javne rasvjete i oborinske odvodnje te zaštitu i prelaganje postojećih instalacija. Nakon sutrašnjeg otvaranja za promet na toj će se dionici nastaviti radovi na uređenju bankine i pokosa te hortikulturno uređenje središnjeg i rubnih zelenih pojaseva. 
Preusmjeravanjem prometa na novoizgrađenu dionicu istovremeno se za promet zatvara „stara“ dionica obilaznice koja kreće u rekonstrukciju, odnosno zamjenu kolničke konstrukcije te oborinske odvodnje prometnice. Obzirom su okončani i radovi na privozu iz Šišanske ceste, od sutra  će također biti omogućen priključak vozila iz Šišanske ceste na Cestu prekomorskih brigada uz obavezan smjer desno (prema Velom Vrhu), dok se fizički zatvara dosadašnji privremeni proboj iz Ulice Valmade na Cestu Prekomorskih brigada. 
Radovi se odvijaju po fazama te su prilagođeni na način da se što manje opterećuje prometovanje i omogući da obilaznica tijekom cijelog sezonskog perioda izvođenja radova bude protočna za promet u pravcu Šijana-Verudela i obratno.

Nakon završetka radova na privozu Šišanskom kružnom raskrižju iz smjera Ulice rimske centurijacije i samom kružnom raskrižju do kraja druge polovice rujna, radovi se, po dosadašnjoj dinamici i sukladno fazama izvođenja, nastavljaju na uređenju Medulinskog kružnog raskrižja s privozima. 

Radovi na proširenju Ceste prekomorskih brigada (obilaznice) 2. dio 1. faze započeli su 3. travnja 2017. godine s rokom izvođenja radova od 150 radnih dana.  Osim izgrađenog drugog kolnika od rotora na Medulinskoj cesti do nekadašnjeg skretanja za Valmade u dužini od oko 1,2 kilometra,  rekonstrukcijom raskrižja sa Šišanskom i Medulinskom cestom u kružna raskrižja te djelomičnom rekonstrukcijom prometnica koje se priključuju na ta raskrižja ukupna duljina zahvata iznosit će oko 2,2 kilometara.

Vrijednost investicije iznosi 20 milijuna kuna a radove izvodi društvo CESTA d.o.o. kao najpovoljniji ponuditelj odabran na javnom natječaju.

Pin It on Pinterest