U Brtonigli Fešta Sv. Roka od 14. – 16.08.

 

Posjetitelje Fešte Sv. Roka očekuje cijeli niz besplatnih koncerata uz Prljavo Kazalište, klapu Rišpet, The Night Express band, Taru & Time Travelerse i mnoge druge

Brtonigla i ove godine priprema svoju glavnu manifestaciju koja će ujediniti sve ljubitelje zabave, sporta, glazbe, enogastronomije i ostaloga.

Uvertira ove manifestacije je tradicionalni teniski turnir  San Rocco  Cup 2017 koji će se održati 11.kolovoza  u obližnjem autokampu CampingIN Park Umag.

No, intenzivniji dio programa počinje u ponedjeljak 14.kolovoza, uz malonogometni turnir „Sveti Rok Cup“ , koji je ujedno poznat kao memorijal „Aldo Paljuh“. U večernjim satima kreće zabava uz Bullea Folk na manjem trgu i The Night Express Band  na glavnom brtoniškom trgu.

Toga dana krenuti će i trodnevna, bogata, enogastronomska ponuda na mnogobrojnim štandovima koja će uključivati raznovrsna jela popraćena vrhunskim autohtonim vinima i ostalim pićima. No, posjetitelji će na štandovima pronaći i razne rukotvorine, igračke za djecu i ostalo.

Slijedećeg dana, 15. kolovoza, dan kreće u znaku sporta, uz Biciklijadu „San Rocco Bike“, na koju se mogu prijaviti sve punoljetne osobe koje su spremne prevaliti 25 kilometarsku offroad stazu. Prijave se zaprimaju do početka utrke, tj. do 10 ujutro u prostorijama Turističke Zajednice Općine Brtonigla.

Istoga dana u popodnevnim satima kreće 8.Balinjerada koja će okupiti 50-tak ručno izrađenih vozila, koji umjesto kotača koriste ležajeve (balinjere). Prisutni će moći uživati u spektaklu, kojemu će se moći pridružiti kako bi isprobali jedinstveno adrenalinsko iskustvo.

Uslijediti će večernja zabava, uz bogatu glazbenu ponudu za koju su zaduženi Laguna Band, klapa Rišpet, Tara & Time Travelersi.

I nakon nezaboravnog noćnog provoda,  16. kolovoza na dan Sv.Roka, dan će započeti sa tradicionalnom procesijom i svetom misom, te će se nastaviti u popodnevnim satima uz tradicionalne igre, po čijem završetku započeti će zabava i ples. Naime, na scenu će stupiti Sergio Preden „Gato“, Mirko Cetinski i Ricky Bosazzi Quintet, te zvjezde večeri Prljavo Kazalište koje pripremaju koncert ispunjen pozitivnom energijom i jakim emocijama.

Koncert „Prljavca“ će zastati ravno u ponoć kada kreće, neponovljivi vatromet koji će obasjati brtoniško nebo i razveseliti velike i malo, nakon čega se koncert i zabava nastavljaju do kasno u noć.

Nekoliko dana kasnije, točnije 20.kolovoza ljubitelje streljaštva očekuje ekipno natjecanje u gađanju letećih meta koji će se održati u steljani u Bužiniji.          

Kao i svake godine, ulaz na koncerte i sve ostale djelove manifestacije je potpuno besplatan.

Pin It on Pinterest