Prljavo Kazalište i spektakularni vatromet obilježili kraj Fešte Sv. Roka u Brtonigli

 

U Brtonigli je privedeno kraju još jedno uspješno izdanje Fešte Sv.Roka.

Nakon teniskog turnira, 11.kolovoza, koji je predstavljao svojevrsni uvod, događaj je zaprimio maha 14. kolovoza uz pregršt štandova na kojima je bilo za svakoga ponešto.

I dok su se najmlađi zabavljali na raznim dječjim atrakcijama, odrasli su uživali u bogatoj enogastronomskoj ponudi, koju su činila autohtona i ostala jela.

Posebno zanimljiv dio programa predstavljala je 8. Balinjerada, na kojoj se 50-tak ručno izrađenih vozila, na ležajevima (balinjerama), spuštalo niz brtoniške ulice.    Među mnogima koji su sudjelovali našao se i učesnik koji broji samo 5 godina.     No, bilo je  i starijih učesnika među kojima  i najstariji stanovnik Brtonigle (89-godišnjak).

Vozila su pristizala iz raznih dijelova Istre, a najzanimljivije vozilo bilo je ono u vlasništvu autolimara iz Pule, koje je prestavljalo repliku aviona „Red Baron“.            Zanimljiva je i činjenica da je isti izrađen od djelova bačve, automobila i autobusa.

No, osim balinjerade veliki naglasak je stavljen i na cijeli niz besplatnih koncerata koji su od 14. do 16. kolovoza okupili izuzetno veliki broj ljubitelja glazbe i dobre zabave.

Prvoga dana odlično su zagrijali atmosferu  Bullea Folk, The Night Express i DJ Pawa, priredivši svako zasebno, vrhunski provod.

Slijedećeg dana, u lokalu Zajednice Talijana Brtonigle, posjetitelji su doživjeti glazbeni povratak u prošlost uz Party Hits ’80-’90, dok su brtoniške trgove napunili Laguna Band, klapa Rišpet i Tara & Timetravelers.

Posljendnji dan  započeo je uz tradicionalnu procesiju i Svetu misu, a nastavio se u večernjim satima uz utrku s magarcima u kojoj su sudjelovali natjecatelji iz raznih zemalja. U konačnici, pobjedu je odnijela njemačka državljanka Carmen Melder, dok je drugo mjesto osvojio Antonio Radin i treće Fermino Civitan, oba s područja Brtonigle.

Uslijedila je dvostruka zabava sa Sergiom Predenom „Gato“, Mirko Cetinskim i Ricky Bosazzi Quintetom na jednom trgu i zvjezdama manifestacije, tj. Prljavim Kazalištem na glavnome trgu.

Nakon 40 godina nastupa „Prljavci“ su dokazali da su još uvijek popularni i prepuni energije. Naime, brtoniške ulice, bile su preplavljene posjetiteljima, koji su uživali u svakom trenutku koncerta.

Kratak prekid koncerta desio se u ponoć, kada je nebo obasjao jedinstveni i spektakularni vatromet, koji je popračen uzdasima i velikim aplauzom.

Nakon koncerta i vatrometa, posjetitelji, jednostavno nisu htjeli otići doma, pa se zabava nastavila dugo u noć.

Pin It on Pinterest