Folklorna večer – KUD „Uljanik“ Forum, 22.08.2017.u 20,30 sati

 

Pozivamo Vas u utorak, 22.kolovoza 2017. u 20,30 sati na treću folklornu večer na Forumu koja se održava u sklopu manifestacije Na ulicama i trgovima 2017. U programu sudjeluje KUD „Uljanik“ iz Pule i gosti Društvo kulturno-umjetničkog stvaralaštva „Mendula“ iz Medulina. Organizator programa je SAKUD, suorganizator KUD „Uljanik“, a pokrovitelji Grad Pula i TZ grada Pule.

 KUD “Uljanik” će se predstaviti sa svim svojim skupinama. Pripremili su raznoliki program u kojem ćete vidjeti i čuti svirku na različitim istarskim narodnim instrumentima te plesove Istre i ostalih krajeva Hrvatske.

Folklorna sekcija DKUS-a „Mendula“ predstavit će se sa svirkom na istarskim narodnim instrumentima, kantom i istarskim plesovima.

 KUD “ULJANIK” ove godine obilježava 50 godina kontinuiranog djelovanja. Broji 100-njak članova koji djeluju u 6 grupa, 2 glazbene i 4 plesne. Osim koreografija tradicijskih plesova užeg zavičaja na repertoaru ima plesove iz gotovo svih krajeva Hrvatske. Društvo je sudjelovalo na brojnim županijskim, republičkim i međunarodnim smotrama i festivalima. Dobitnikom je mnogih priznanja i nagrada.

 DKUS „Mendula“,  Medulin dulje od stoljeća bavi se očuvanjem tradicijskog nasljeđa i kulturnog sjaja Medulina i okolice. Tijekom minulih stotinjak godina mnoštvo je entuzijasta ostavilo svoj trag u očuvanju bogate ostavštine kroz pjesmu, slike, glazbu i ples.

Osnovu Društva danas čine folklorna sekcija, puhački orkestar, klapa i glazbene radionice s  više od sto članova na čelu kojih su stručni ljudi, redom profesori, glazbenici i koreografi.

Nit vodilja Mendule bila je i ostala želja za očuvanjem identiteta i kulturnoga sjaja, te želja da se od zaborava sačuva bogata povijest i tradicija Medulina.

Od 1944. godine do danas folklorna sekcija nastupa na raznim smotrama u zemlji i inozemstvu.

Pin It on Pinterest