Svjetleći divovi u prigodnim bojama na značajne datume

 

Grad Pula je s punim pravom danas „grad svjetla“, a sami počeci započeli su svjetlosnom instalacijom Uljanikovih dizalica po projektu svjetski priznatog dizajnera rasvjete Deana Skire. Osim toga osvijetljen je i veliki kružni tok u Šijani, a statusu „grada svjetla“ svakako  doprinosi i Festival Visualia. Svjetlosnim efektom dizalica, već se godinama podržavaju i obilježavaju važniji datumi i događanja, a prigodnim bojama svijetle i u znaku solidarnosti i pijeteta.

Obzirom na već tradicionalan doprinos važnim datuma za Pulu, Istru i Hrvatsku te značajnim praznicima i blagdanima, u pripremi je godišnji protokol osvjetljavanja pulskih dizalica.

 „Drago mi je što kao Grad imamo priliku i na taj način dodatno sudjelovati u obilježavanju važnih datuma za sve naše sugrađane i goste, podsjetiti ih na povijesna događanja koja su obilježila i definirala Pulu i Istru i dati doprinos značaju državnim praznicima i blagdanima. Grad Pula je grad koji njeguje temeljne ljudske vrijednosti tolerancije, suživota i  multikulturalnosti, a ovo je još jedan doprinos takvom svjetonazoru“ kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Pulski Svjetleći divovi u prigodnim bojama planiraju svijetliti prilikom obilježavanja Dana Statuta Istarske županije, Praznika rada, Dana Grada Pule, Dana Europe, Dana Republike Italije, Dana antifašističke borbe, Dana Državnosti, sv. Tome – zaštitnika Grada Pule, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, Dana Istarske županije, Dana neovisnosti, blagdan Božića i ostalim prilikama za koje se iskaže inicijativa. 

„Svjetleći divovi su definitivno Puli dali noćnu vizuru i dinamiku kojom se valorizirao u turističke svrhe industrijski pogon Uljanika. Turistička zajednica, kao i turističke agencije i  tour operatori,  kroz svoje promotivne aktivnosti promoviraju Svjetleće divove kao atrakciju koja se mora vidjeti. Svjetleći divovi privlače i veliku medijsku pozornost te  puno stranih i domaćih televizija, novina i portala objavljuju reportaže o njima“ kazala je Sanja Cinkopan Korotaj direktorica Turističke zajednice Pula. Posebnu zahvalu direktorica je uputila Deanu Skiri kao začetniku projekta “Svjetleći divovi” i svim sponzorima koji su bili uključeni u projekt i na  inovativan način doprinijeli promociji našega grada, gospodarstva i turizma a to su Arena hospitality group, Ministarstvo turizma, Kamgrad d.o.o., Uniline d.o.o., Uljanik d.d. i Philips.

U prigodnim bojama na važnije datume Svjetleći divovi predstavljat će još jednu „novu razglednicu Pule“.

Pin It on Pinterest