Svečano otvorena nova škola u Žbandaju

 

Stotinu učenika područne Osnovne škole Žbandaj novu je školsku godinu dočekalo na najbolji mogući način, svečanim otvaranjem novoizgrađene škole. Svečanosti je prisustvovao i istarski župan Valter Flego koji je, tom prigodom, kazao kako svaka škola unosi život u određeno mjesto. Novosagrađenim i novoopremljenim objektom, smatra župan, djeca i nastavnici dobili su ono što su zaslužili, a nastava će se za svih njih od sada odvijati u puno kvalitetnijim uvjetima.

Župan Flego je ujedno podsjetio na brojna ulaganja u školsku infrastrukturu koja Istarska županija provodi diljem Istre.

„Najznačajnija ovogodišnja investicija je projekt energetske Srednje škole Mate Blažine Labin ukupne vrijednosti preko 5,38 milijuna kuna. Sljedeći tjedan očekuje se i potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu školske zgrade Osnovne škole Ivana Batelića Raša, u vrijednosti od 5,36 milijuna kuna“, kazao je župan Flego dodajući kako je tijekom ljeta Istarska županija obnovila nekoliko osnovnih i srednjih škola čiji je osnivač. Ukupna vrijednost radova u 10 škola iznosi 3,48 milijuna kuna, a odnosi se na energetsku obnovu zgrada, sanaciju krovova i sustava grijanja, rasvjete, kotlovnice, fasade i podova te izmjenu stolarije.

Nova se školska zgrada u Žbandaju prostire na površini od oko tisuću kvadrata, ima četiri učionice, medijateku, kuhinju, blagovaonicu, zbornicu i sanitarne čvorove. U sklopu objekta izgradila se i manja sportska dvorana površine oko 200 m2, te petnaestak parkirnih mjesta. Osim učenicima škole, korištenje nove sportske dvorane bit će dostupno i svim sportašima i rekreativcima, te stanovnicima Mjesnog odbora Žbandaj. Vrijednost investicije iznosi 7,3 milijuna kuna bez PDV-a

Pin It on Pinterest