Otvoren jubilarni 10. Outlook festival

 

Nesvakidašnjim koncertom sjajnih glazbenih veličina, u pulskoj je Areni večeras započeo jubilarni 10. Outlook festival, a uoči samog otvaranja, u hotelu Amfiteatar održana je konferencija za novinare na kojoj su uz organizatore festivala sudjelovali pulski gradonačelnik Boris Miletić i zamjenik veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sj. Irske Peter Thomas Clements.

„Festival Outlook stigao je do svog desetog jubileja i ovo je osmi put da se održava u našem gradu. Festival je tijekom svih ovih godina ispunio i premašio sva očekivanja i postao prepoznatljiva manifestacija zbog čega je ove godine festivalu dodijeljeno posebno priznanje Grad za osobit doprinos promociji i razvitku Pule. Festivali produžuju turističku sezonu i u Pulu svake godine privuku preko 20 tisuća posjetitelja u post sezoni“, kazao je Miletić i svima zaželio ugodan provod u Puli.

U ime organizatora okupljene je pozdravio Joe Barnett koji je izrazio zadovoljstvo što je Pula ponovno domaćin jednog od najboljih europskih glazbenih festivala te je pohvalio suradnju i logističku podršku Grada bez kojeg ova manifestacija ne bi mogla uspjeti, a svoje čestitke organizatorima uputio je i zamjenik veleposlanika Peter Thomas Clements.

Za otvaranje desetog jubilarnog Outlook festivala,  organizatori su u Areni izgradili najveću i najimpresivniju pozornicu, na kojoj nastupaju jedan za drugim pripadnici samog vrha bass glazbe Dizzie Rascal i DJ Shadow, a svojevrsna kruna koncerta nastup je Outlook Orchestra koji se sastoji od impresivnih 56 članova, odnosno 21 glazbenika i čak 35 vokalista među kojima kojeg čine mnogobrojni velikani hiphopa, grimea, reggaea, garagea, drum and bassa i dubstepa poput Horace Andya,Roots Manuve, Mad Professora, Dawn Penn, Congo Nattya, Pharoahe Moncha i mnogih drugih. Orkestar je nastao u čast proslave desetgodišnjice Outlook Festivala, a premijerni koncert s velikim se uspjehom održao ove zime u Londonu. Nakon koncerta u pulskoj Areni, Outlook festival nastavlja se na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, a tijekom četiri festivalska dana nastupit će 315 glazbenika.

 

Pin It on Pinterest