Najavljen izuzetno bogat program 112. izdanja Dana grožđa

 

12. rujna u starom vinskom podrumu u središtu Buja, gdje su se održali prvi dani Dani grožđa početkom prošlog stoljeća, najavljeno je ovogodišnje 112. izdanje istoimene manifestacije koje će se održati od petka 15. do nedelje 17. rujna u Bujama.

Predstavnicima medija su se obratili gradonačelnk Buja Fabrizio Vižintin, direktor TZ Buja Valter Bassanese, v.d. POU Tanja Šuflaj, predsjednik Gradskog vijeća Rino Duniš i koordinator volontera Vedran Janić.

„Dani grožđa predstavljaju najznačajniju i središnju manifestacije Buja, koja ima izuzetno veliku ulogu u promociji turističke destinacije i proizvoda s našeg područja.

Ovogodišnji program će biti izuzetno bogat, te se nadamo velikoj posječenosti.“, izjavio je Vižintin.

Na njega se nadovezao Duniš rekavši da je rječ o jednoj od najstarijih fešta na području Istre, kojom se nekada obilježavao početak berbe.

„Želja nam je povratiti tradiciju  i dodatno uključivanje vinara kako bi kroz godine Dani grožđa bili sve više vezani uz vino, a ne samo uz grožđe. Na području Buja imamo proizvođače vina koji spadaju među najbolje vinare u Hrvatskoj“, zaključio je Duniš.

Više o programu, prisutnima je otkrio Bassanese. Posebno je istaknuo novine koje će biti prisutne ove godine. Riječ je o 1.međunarodnom festivalu kolača od grožđa, krostati od grožđa od 112 metara, te bakhovoj kontradi koja predstavlja muzički itinerer kroz starogradsku jezgru.

„Odlučili smo postepeno vraćati štandove u Istarsku ulicu, pa će tako ove godine biti i tamo prisutan jedan veći štand. „, rekao je Bassanese.

„Pozivam sve zainteresirane za dolazak na manifestaciju, da prate program i moguća odstupanja od istoga (u slučaju loših vremenskih prilika) putem stranica grada Buja i društvenih mreža“, dodao je.

Prisutnima se obratio i koordinator volontera Vedran Janić.

„Ove godine smo uspjeli okupiti oko 70-tak volontera, koji su sačinjeni od članova raznih udruga i pojedinaca. Oni uvelike doprinose manifestaciji, svojim besplatnim radom i bez njih realizacija programa nebi bila moguća“, zaključio je Janić.

Što se tiče kulturnog djela programa, glavna koordinatorica je Tanja Šuflaj, koja u suradnji i organizaciji s ostalima brine o raznim stavkama programa.

„Ovogodišnji program okupiti će 120-tero djece u sklopu Dječjeg Ex-tempore, a zanimljivo će biti i na Bahkovim kontradama kada će ulicama starogradske jezgre nastupiti vokalne skupine i razni bendovi, što će biti uvertira Bahkovog dvora. No, tu je još cijeli niz iznenađenja i zanimljivosti, koje uključuju i nesvakidašnji performans Rosane Bubole.“, istaknula je Šuflaj.

Osim svega navedenog, program manifestacije će sadržavati i bogati sportski program, povorku, ples, izložbe i glazbeno –zabavni  nastup uz Psihomodopop u subotu, Juru Stublića & Film u nedelju i mnoge druge bendove tijekom tri dana manifestacije.

Posebno zanimljivo i „napeto“ biti će u nedelju kada će tradicionalna tombola podariti najsretnijima ukupno 28.000kn (Tombola 20.000kn, Činkvina 5.000kn, Quaterna 2.000kn i Tombolin 1.000kn).

Kako bi ovogodišnje izdanje bilo dobro posječeno , organizirani su besplatni autobosi  koji će dovoziti i odvoziti  na manifestaciju posjetitelje Novigrada, Umaga i Brtonigle za vrijeme manifestacije.

 

Pin It on Pinterest