Održana prometno-edukativna akcija “Sigurno u školu s HAK-om”

 

Danas je na Portarati povodom početka školske godine održana tradicionalna prometno – edukativna akcija “Sigurno u školu s HAK-om”  koju organiziraju HAK i Autoklub Pula-Rovinj  u suradnji s Gradom Pula i  Policijskom postajom Pula. Pred mnoštvom okupljenih mališana, među kojima je bilo mnogo đaka prvaka koji su prije nekoliko dana krenuli u školske pustolovine, akciju je podržala i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić-Marjanović. “Pohvaljujem ovu vrijednu akciju kojoj je cilj povećanje sigurnosti u prometu i dodatna edukacija djece i mladih o svim opasnostima s kojima se mogu susreći. Također, želim Vam puno sreće u vašem školovanju.” – poručila je Krizmanić-Marjanović.

Tajnik Autokluba  Pula-Rovinj Marčelo Mohorović zahvalio se svima na odazivu te je pojasnio kako je cilj akcije da se vrtičkoj djeci i prvašićima približe prometna pravila u stvarnim prometnim uvjetima. 

U sklopu programa “Sigurno u školu s HAK-om” oko 300 pulskih osnovnoškolaca i djece vrtićke dobi imalo je priliku na zabavan način naučiti važna prometna pravila te kako se ponašati u prometu. Uz to akcijom se senzibilizirala i upozorila javnost, a osobito vozači, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom školske godine u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu čime postaju samostalni sudionici u prometu i time predstavljaju potencijalnu opasnost. Pripadnici prometne policije djeci su pokazali kako pravilno prijeći cestu uz pomoć dječjeg semafora i koje najčešće pogreške u prometu treba izbjegavati. Mališanima su uručeni i prigodni pokloni, bojanke i knjige u kojima je na njima pristupačan način opisano kako se sigurno ponašati u prometu. 

Pin It on Pinterest