Plesne večeri na Portarati

 

U petak, 15.09.2017. u 19,00 sati održat će se treća od četiri Plesne večeri na Portarati u organizaciji SAKUD-a. Nastupit će KUD Uljanik s dječjim sekcijama i predstaviti se sa svirkom i plesovima iz Istre te njihovi gosti Društvo Perojskih Crnogoraca „Peroj 1657“. Pokrovitelji programa su Grad Pula i Turistička zajednica Grada Pule.

KULTURNO – UMJETNIČKO DRUŠTVO “ULJANIK” osnovano je 1967. godine te ove godine obilježava 50 godina kontinuiranog djelovanja. Broji 80 članova koji djeluju u 6 grupa- 2 glazbene i 4 plesne. Osim bogatstvom koreografija i glazbenih obrada, KUD „Uljanik“ može se pohvaliti i zavidnim fundusom narodnih nošnji te narodnih i tradicijskih instrumenata. Sudjelovali su na brojnim županijskim, republičkim i međunarodnim smotrama i festivalima. Dobitnici su mnogih priznanja i nagrada.

KUD Uljanik upisuje nove članove te želite li pjevati, plesati, svirati na istarskim narodnim instrumentima ili u tamburaškom orkestru javite se na 098/366-650.

Društvo Perojskih Crnogoraca “PEROJ 1657” osnovano je 15.11.2000.godine. Četiri su sekcije okosnica rada društva: pjevačka sekcija, folklorna sekcija, sekcija za očuvanje povijesne i kulturne baštine Peroja te sportska sekcija.

Folklorna sekcija formirana je krajem 2003.godine. Zahvaljujući stručnosti koreografa, Sekcija bilježi nastupe na međunarodnim i republičkim smotrama, te nastupima na lokalnim priredbama, što je popraćeno pohvalama. Grupa je podijeljena na stariji i mlađi naraštaj.

Pin It on Pinterest