IRONMAN 70.3 Pula: sve je spremno za 3. izdanje i 1400 atletičara sudionika

 

VEČERAS IRONGIRLS, SUTRA IRONKIDS I U NEDJELJU UTRKA!

Sve je spremno za nedjeljno, 3. izdanje IRONMAN 70.3 Pula, međunarodnu utrku izdržljivosti, koja će se u nedjelju 17. rujna održati u Puli. Na najavnoj konferenciji manifestacije, u ime organizatora i pokrovitelja, novinarima su se obratili Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika Grada Pule, Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZ Pula, Alex Alessandro Zanardi – VIP atletičar utrke, Igor Ribarić, organizator i vlasnik licence IRONMAN 70.3 Pula, Erwin Dokter, generalni direktor IRONMAN EMEA te Manuela Kraljević, direktorica prodaje i marketina Arena Hospitality Group.

Elena Puh Belci u ime Grada Pule poželjela je dobrodošlicu svim sudionicima utrke, njihovim obiteljima i timovima te zahvalila građanima i volonterima na podršci. IRONMAN sudionici u Pulu dolaze kao gosti a odlaze kao prijatelji, budući da se u destinaciju vraćaju i po nekoliko puta, prvo na pripreme a potom i na godišnje odmore.

Sanja Cinkopan Korotaj dodala je kako Pula ove godine ima rekordnu turističku sezonu, sa preko 1000 manifestacija, od kojih će i IRONMAN doprinijeti svekolikoj ponudi destinacije, koja nakon festivala, koncerata, glazbe i predstava sada očekuje i sportaše iz čitavoga svijeta.

Za ovogodišnje je izdanje IRONMANA 70.3 Pula prijavljeno 1400 sportaša iz 53 zemlje, od čega najviše iz Italije ( 274), potom Austrije ( 130), Njemačke (123), Slovenije (56), Poljske (55) te Hrvatske (. 49). Od toga je 60% novih atletičara, koji u Pulu dolaze po prvi puta te 82% muškaraca i 17% žena.

Veliku dobrodošlicu organizatori su izrazili VIP atletičaru, sportašu i bivšem F1 prvaku Aleksu Alessandru Zanardiju, koji je odabrao natjecati se u Puli, nakon koje putuje za Barcelonu. Zahvalio se Igoru Ribariću i Robertini Dimitrieskoj na pozivu, rekavši da u Puli očekuje srušiti svoj osobni rekord, koji bi bio malo ispod 4 sata i 30 minuta. Zanimljivo je, da je upravo na današnji dan Aleks doživio nezgodu, tijekom koje je preživio čak 7 infarkta. No njegova ga je volja i želja za napretkom i dovela do triatlona, te osvajanja mnogih zlatnih medalja, počevši od Olimpijskih igara, potom i nastupa na Kailua-Kona IRONMAN Svjetskom prvenstvu na Havajima. “Jednom šampion, uvijek šampion” te želja za pomicanjem vlastitih granica, ono je što ga motivira da ustraje i poboljšava svoj vlastiti osobni rezultat. “Ovisno o trasi utrke u pojedinoj zemlji, atletičari s hendikepom mogu se rezultatima silno približiti atletičarima bez hendikepa, što je iz godine u godinu sve zanimljivije. Bio bih presretan da budem među prvih 30 ” istaknuo je, obećavši da će dati sve od sebe, premda mu rezultat nije opsesija. ” No jednom se živi” istaknuo je Zanardi, i “svaki je dan novi i posebni”.

Igor Ribarić, organizator i vlasnik licence, zahvalio se građanima Pule na gostoprimstvu, Gradu i Turističkoj zajednici te arenaHospitalityGroup na partnerstvu, rekavši da IRONMAN 70.3 želi dugoročno biti u Puli, a ciljna ravnina u Areni nešto je jedinstveno i bez premca u svijetu. Poput Erwina Doktera, regionalnog direktora IRONMAN EMEA, složio se kako je prometna regulacija, i zatvaranje dijela prometnica najsloženiji dio organizacije, no ujedno i neizbježan. Zahvalio se svim volonterima koji pomažu i vrijedan su dio ovakve manifestacije, kako u Puli, tako i u svijetu i europi.

Manuela Kraljević dodala je kako je Arena Hospitality Group sve češći domaćin sportašima i triatloncima, kojih su već ugostili barem 5000. Bike friendly grupacija poželjna je i bikerima kojih je sve više u njihovim objektima. Dugoročno želimo imati ovakve goste koji dolaze k nama sa čitavim obiteljima, što uostalom i pokazuju i današnja IRON Girls utrka te sutrašnja IRON Kids manifestacija. Neka bude sretno, sigurno i lijepo, poručila je.

Podsjećamo, večeras u 17.00 sati na Verudeli u Puli održat će se Iron Girls utrka, 2,5 km x 2 kruga na Verudeli, te sutra, u subotu IRON Kids utrka, za djecu od 4 do 17 godina, u dobnim skupinama, a koji će trčati također na verudeli po nekoliko stotina metara.

IRONMAN 70.3 Pula započet će plivačkim dijelom u uvali ambrela na Verudeli u Puli, u nedjelju u 10.00 sati, dok se prvi natjecatelji očekuju u Areni, u koju je slobodan ulaz, oko 14.15 sati ( muškarci) te oko 14.40 sati (žene). Ulaz u arenu je slobodan i pozivaju se svi građani na bodrenje i navijanje!

Pin It on Pinterest