Izgradnja obilaznice ulazi u završnu fazu

 

Uz rekonstrukciju „stare“ dionice obilaznice privode se kraju i radovi na Šišanskom rotoru koji se za promet planira otvoriti u srijedu 20. rujna kada se, kao što je i najavljivano, najaktivniji dio gradilišta „seli“ na lokaciju Medulinskog kružnog toka.

Za vrijeme odvijanja radova na Medulinskom kružnom toku obilaznica će, od 20. rujna do sredine prosinca, biti zatvorena od rotora Prematurska do rotora Šišanska. Istovremeno se za sav promet otvara rekonstruirana prometnica od Pula City Malla do Šišanskog rotora i sam rotor te će obilazni pravac iz smjera centra grada i Šijane biti preko rekonstruiranog Šišanskog rotora i Šišanske ceste prema Premanturi,  Banjolama, Pomeru, Medulinu i obrnuto. Izlaz iz grada prema Medulinu bit će osiguran i preko Trga Republike te Ulice Marsovo polje na Premantursku cestu te dalje prema Medulinu, Ližnjanu, Šišanu, Zračnoj luci.

Iz pravca Mutilske ulice obilazno se preko Kolhiđanske ulice i Kraške ulice obilazi na Santoriovu ulicu.

Obavještavaju se i korisnici javnog gradskog prijevoza Pulaprometa da će od srijede, 20. rujna, doći do preregulacije linija 8, 8a i 8b. Autobusi će za prometovanje do Valdebeka i Monte Magna koristiti Marulićevu ulicu (Pattinagio) i Ulicom Marsovo polje skrenuti prema Valdebečkom putu do Medulinske ulice. Iz Medulinske ulice skrenut će u Ulicu Jasne Crnobori i Ulicom Škokovica voziti do Monte Magna. Povratak u grad odvijat će se Ulicom Marsovo polje.

Obzirom na važnost obilaznice kao i vremenski period (turistička sezona) u kojem se izvode radovi, od samog se početka pomno planirala dinamika izvođenja radova težeći pri tom da svi građani te ostali posjetitelji grada Pule u što manjoj mjeri osjete tekuće radove, a s druge strane da se ne prekorače planirani rokovi kako bi naši sugrađani do kraja godine zaista mogli prometovati proširenom obilaznicom s trajnim kružnim tokovima na križanju sa Šišanskom i Medulinskom cestom. 

U okolnostima privođenja špice turističke sezone kraju čime je, objektivno, smanjen intenzitet prometa, okončanju svih većih festivalskih i sportskih manifestacija optimalnim se, ujedno i najbržim, rješenjem ponuđenim od strane struke, ocijenilo rješenje potpunog zatvaranja Medulinskog rotora i to iz razloga što će se na taj način izbjeći višestruko preusmjeravanje prometa te veći troškovi i duži rokovi izvođenja koji bi, kako ulazimo u jesensko/zimsko razdoblje, mogli uvelike biti ovisni o vremenskim prilikama na koje ne možemo utjecati.

Svim sudionicima u prometu zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju te ih pozivamo da se pridržavaju privremene regulacije prometa. 

 

Pin It on Pinterest