Biciklistička utrka Istria Granfondo u subotu u Umagu

 

U subotu, 7. listopada 2017. godine, sa startom u Umagu u 10:30 sati, održava se međunarodna biciklistička utrka Istria granfondo s namjerom promocije Istre kao cikloturističke destinacije, u
organizaciji Istra DMC d.o.o. iz Umaga. Utrka svake godine broji sve više natjecatelja, a ove godine očekuje se preko 700 sudionika.

Utrka je rekreativnog karaktera te se natjecatelji mogu odlučiti za vožnju na stazi Small od 90 km ili na stazi Classic u duljini od 136 km te biciklisti na svom putu prolaze kroz područje više jedinica lokalne samouprave.
Na prometnicama kuda se kreće utrka bit će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije.

Pozivamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.
Cesta će na pojedinim dionicama biti zatvorena oko 30-40 minuta, a nakon tog vremena nastavit će se usporeno odvijanje prometa do prolaska zadnjeg bicikliste odnosno do prolaska zaštitnice – posljednjeg policijskog automobila.

Sve detalje možete naći i na službenim webstranicama utrke:

http://www.coloursofistria.com/hr/biciklizam/istria-granfondo

 

Pin It on Pinterest