Pula ponovno domaćin 10. Dana inženjera elektrotehnike

 

U pulskoj Komunalnoj palači danas su na konferenciji za novinare najavljeni jubilarni 10. Dani inženjera elektrotehnike u Puli. U ime Grada Pule okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Robert Cvek koji je svim sudionicima najznačajnijeg i najvećeg stručnog okupljanja inženjera elektrotehnike zaželio ugodan boravak u Puli.

“Iznimno nam je drago da se po drugi put u našem gradu održavaju Dani inženjera elektrotehnike. Svijet i tehnologija se sve ubrzanije razvijaju, a ovakvi događaji omogućuju i uvelike pomažu mladima u usavršavanju svojega znanja i razvijanju našeg grada i županije,” poručio je zamjenik gradonačelnika Cvek.

Zamjenik župana Istarske županije Fabrizio Radin zaželio je organizatorima ugodan boravak u Istri. “Potreba za razvijanjem stručnih znanja i stvaranja novih kadrova iznimno je važna kako bi se naša industrija razvila i ostalo uspješna u novim tržišnim globalnim uvjetima. Iz tog razloga ne samo da ste dobrodošli već ste i nužni,” naglasio je zamjenik župana Radin.

Predsjednik Hrvatske komore inženjera elektrotehnike Željko Matić istaknuo je kako je prošlogodišnje iznimno uspješno organiziranje događaja pokazatelj kako je Pula dobar domaćin. “U sklopu ovog događaja očekujemo kvalitetnu raspravu i donošenje zajedničkih zaključaka u polju energetske strategije Republike Hrvatske te posebno na temu proizvodnje obnovljivih izvora energije,” pojasnio je Matić.

Predsjednik Organizacijskog odbora DIE Darko Angebrandt osvrnuo se na dosadašnje Dane inženjera elektrotehnike i stalno stručno usavršavanje koje je u elektrotehničkoj struci neophodno. “Očekujemo da će ukupno biti 500 domaćih i međunarodnih sudionika kongresa što potvrđuje da smo pozicionirani u samom vrhu Hrvatske, ali i šire“, najavio je Angebrandt.

Jubilarni, 10. dani inženjera elektrotehnike održat će se od četvrtka 5. do subote, 7. listopada u hotelu Park Plaza Histria. Druga je ovo godina da je ovo nacionalno strukovno udruženje izabralo Pulu i Istru za svoj nacionalni kongres, sa međunarodnim karakterom, budući da na isti dolaze predstavnici strukovnih komora diljem regije. 10. Dani inženjera elektrotehnike ujedno su i najznačajnije stručno okupljanje inženjera elektrotehnike koje je i ove godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske,  Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, sva četiri hrvatska elektrotehnička fakulteta iz Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke te dragih domaćina Istarske županije i Grada Pule.

Pin It on Pinterest