Pulski prometni policajci dobili nagradu sigurnosti u kategoriji hrabri čin policijskog službenika

 

U organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u Opatiji se od 11. do 13. listopada održavaju Hrvatski dani sigurnosti 2017. i XI. Konferencija hrvatskih menadžera sigurnosti na temu domovinske sigurnosti.

Hrvatske dane sigurnosti jučer je svečano otvorio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Damir Krstičević, nakon čega je uslijedila svečana dodjela Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2017./CROATIA Grand Prix Security 2017, kojom se odaje priznanje pojedincima, poslovnim subjektima, institucijama, lokalnoj zajednici, odnosno svima koji daju  značajan doprinos ostvarivanju i razvoju sigurnosti. Pobjednike u 12 kategorija odabrao je stručni žiri Hrvatske velike nagrade sigurnosti u sastavu predsjedavajući prof.dr.sc. Vlatko Cvrtila (dekan Veleučilišta VERN Zagreb), doc.dr.sc. Valentina Kranželić (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu), dr.sc. Krunoslav Borovec (Ravnateljstvo policije), doc.dr.sc. Božo Skoko (Fakultet političkih znanosti u Zagrebu), novinarka Ana Raić-Knežević i mr. Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, a u kategoriji hrabri čin policijskog službenika nagradu su dobili djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola Mišo Petrlić i Martin Orak.

Policijski službenici nagrađeni su jer su 15. srpnja, na prometnici D-77 Vodnjan-Svetvinčenat, spasili život 53-godišnjoj vozačici. Naime, oni su prvi pristigli na mjesto prometne nesreće kod Vodnjana, gdje su zatekli zapaljeni motocikl i automobil, koji je polako počela zahvaćati vatra. Martin je s protupožarnim aparatom odmah počeo gasiti vozača motocikla, dok je Mišo zaustavio jedno vozilo i zatražio od vozača drugi protupožarni aparat kako bi ugasio vatru na automobilu. Uspio je smanjiti plamen dovoljno da Martin i vozač koji se zaustavio izvuku vozačicu iz automobila. Žena je bila u šoku te nije shvaćala što se događa, a kako je po rukama i nogama zadobila ozljede od razbijenog stakla, policijski službenici pružili su joj prvu pomoć ne bi li zaustavili krvarenje do dolaska zdravstvenih djelatnika. Vozaču motocikla se, nažalost, nije moglo pomoći. On je smrtno stradao na mjestu događaja.

Policijskim službenicima nagradu je uručio predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti mr. Alen Ostojić, koji im je čestitao na njihovom doprinosu sigurnosti, a policijski službenik Mišo Petrlić zahvalio je na dobivenom priznanju, napomenuvši da su on i kolega samo radili svoj posao.

Pin It on Pinterest