U Puli otvoren jubilarni 20. Obrtnički sajam Istre

 

Prigodnom svečanošću, danas je na pulskoj Karolini otvoren 20. jubilarni Obrtnički sajam Istre , a ove godine i 1. Dani energetske učinkovitosti. Na ovogodišnjem sajmu koji je otvoren do nedjelje 15. listopada svoje proizvode i usluge izlaže ukupno 118 izlagača – 53 izlagača dolazi iz Istarske županije, 74 iz ostalih dijelova Hrvatske te 3 iz inozemstva.

U ime Grada Pule otvaranju Obrtničkog sajma Istre sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci koja je pozdravila brojne okupljene i svim izlagačima i posjetiteljima zaželjela ugodan boravak u Puli. „Obrtnički sajam stigao je do svoje 20. obljetnice i tijekom godina postao je mjesto susreta obrtnika koji predstavljaju svoja umijeća i proizvode nastale kao rezultat njihovog vrijednog rada, truda i inovativnosti. Pula je danas među vodećim gradovima hrvatske po pitanju poduzetništva, a obrtničke djelatnosti ključne su za razvoj i napredak Pule i cijele regije“, naglasio je zamjenica gradonačelnika.

Istarski župan Valter Flego istaknuo je kako je obrtništvo najvitalniji dio istarskog gospodarstva te usprkos izazovnim vremenima dokazuje kako se upornim radom, kvalitetom i inovativnošću mogu nadići prepreke i dati značajan doprinos stvaranju uspješnije Istre.

Uoči dvadesete obljetnice sajma, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska prisjetio se samih početaka kazavši kako se sajam kroz godine razvijao usporedno sa svojim izlagačima. Da je Obrtnički sajam Istre prepoznat kod izlagača, potvrdila je i predsjednica Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić koja je dodala kako se i putem sajma jača status i konkurentnost obrtnika na tržištu. Jaklin Majetić najavila je kako će se u sklopu Obrtničkog sajma održati i prvi Dani energetske učinkovitosti koji okupljaju 12 izlagača, a pored okruglog stola na temu energetske učinkovitosti predviđene su i razne prezentacije.

Okupljene su pozdravili i predsjednik Uprave Istarske kreditne banke Umag Miro Dodić kao glavnog sponzora sajma te predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec dok je simboličkim rezanjem vrpce sajam otvorila pomoćnica Ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac.

Organizaciju sajma potpisuje Obrtnička komora Istarske županije, Istarska županija, Grad Pula, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

Fotogalerija na linku;

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1307698166008929

 

Pin It on Pinterest