Ovoga vikenda rukometni gradski derbi: Rk Veruda – Rk Arena

 

Ovog vikenda na rasporedu je 3. kolo 2. HRL zapad,  koje nam donosi peti u povijesti gradski derbi između verudeža i arenaša.

Prvi derbi odigrao se 21.11.2015. kada su verudeži slavili kao gosti rezultatom 27:30. U preostala tri Veruda je uspjela upisati još jednu pobjedu, jedan poraz, te je zadnji derbi završio bez pobjednika.

Veruda je u rukometni svijet krenula 2014. godine,  nakon što je nekolicina bivših igrača Rk Arene Jadrograd, nezadovoljna načinom na koji je taj klub vođen i osnovala,  tj točnije reaktivirala Rukometni klub Verudu.
Uprava kluba vjerojatno je i najmlađa u rukometnome savezu kao i dvadesetjednogodišnji trener – igrač Matija Božić.
Iako su mnogi osporavali rad kluba,  danas niko ne može reći kako klub nema jasnu viziju i želju za napretkom.
Osvojena je 4. liga, sezonu nakon izboren je ulazak iz 3. lige u 2. ligu,  u kojoj je prošle sezone zauzeto visoko treće mjesto.
Najvažnije od svega,  osnovana je škola rukometa koja broji 50-ak djece. Može se reći da je Veruda danas stabilan drugoligaš,  iako su uvjeti za radu u klubu daleko od idealnih.
Najveći problem kao i kod većine klubova,  izdvaja se budžet kluba koji je veoma skroman ali i u takvoj situaciji verudeži pokušavaju izvući najbolje iz svega.
Zato vas ove subote pozivamo na veliki gradski derbi u Domu sportova Mate Parlov s početkom u 18h.

Pin It on Pinterest