Umaški policajci zaplijenili 11 kilograma marihuane

 

Umaška je policija, u suradnji s bujskom policijom, dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 29-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Rezultate dovršenog kriminalističkog istraživanja prezentirala je danas u Puli na konferenciji za medije Ingrid Paver, pomoćnica načelnika policijske postaje za kriminalističku policiju u Policijskoj postaji Umag-Umago.

Naime, nakon što su umaški policajci zaprimili saznanja od bujske policije da 29-godišnjak na području Umaga uzgaja indijsku konoplju, započeli su provodite izvide. Temeljem naloga Županijskog suda u Puli, policijski službenici su 20. listopada obavili pretragu kuće i pripadajućih objekata koje 29-godišnjak koristi na širem području Umaga. U kamp prikolici, u fazi sušenja, pronašli su 11 kilograma i 164 grama rezanih stabljika indijske konoplje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je 29-godišnjak u travnju ove godine, u obližnjoj šumi, zasadio indijsku konoplju koju je uzgajao sve do listopada, dok biljke nisu postigle odgovarajuću visinu. Biljke je tada posjekao i  odnio u kamp prikolicu radi sušenja.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 21. listopada u predvečernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Pin It on Pinterest