Medulinska kronika obilježava jubilarnih 10 godina emitiranja

 

Na današnji dan, prije točno deset godina, premijerno je emitirana Medulinska kronika na pulskoj TV Novoj, kao prva emisija takvog tipa na navedenoj televiziji.

Time je Općina Medulin bila prva jedinica lokalne samouprave koja je započela tu vrstu medijske prezentacije u Istri te je svojim primjerom potaknula i druge općine i gradove da nekoliko godina kasnije pokrenu vlastitu emisiju. Kao prvijenac Medulinska kronika prvi je puta emitirana 26. listopada 2007. godine, kao zajednički projekt TV Nove i Općine Medulin.

 

 

Ritam prikazivanja Medulinske kronike jednom tjedno zadržao se do danas, stoga će današnja emisija biti posvećena retrospektivi svih Medulinskih kronika koje su emitirane. Tim povodom načelnik Općine Medulin Goarn Buić održao je prigodan prijem predstavnika TV Nove u vijećnici Općine Medulin, uz svečano rezanje torte i uručenje poklona djelatnicima TV Nove, kao zahvalu za dugogodišnju uspješnu suradnju. Istaknutu ulogu u kreiranju i vođenju emisije ima i novinar te urednik Miljenko Vidulin, koji je na Medulinskoj kronici od prvoga dana.

– Kada smo započeli projekt Medulinske kronike nisam mogao ni zamisliti da ćemo obilježiti desetu godišnjicu emitiranja. Od prve emisije sam s vama te sam imao priliku upoznati svaki kutak općine Medulin, kao i mnogo zanimljivih mještana. Moram pohvaliti odličnu suradnju s Općinom Medulin te se nadam da ćemo nastaviti tako barem još deset godina, rekao je Vidulin.
Obzirom da se Medulinska kronika, već tradicionalno, emitira četvrtkom u 20:30 sati, ne propustite pogledati večerašnju jubilarnu Medulinsku kroniku koja će vam prikazati retrospektivu emisija od 2007. godine do danas, uz izjave mještana o Medulinskoj kronici.

Pin It on Pinterest