SPECIJALNA BOLNICA MEDICO OTVORILA POSLOVNU JEDINICU U PULI

 

Jučer je svečano otvoren Medico u Puli u zgradi Poliklinike Peharec na Vidikovcu (Rizzijeva 101). Privatna zdravstvena ustanova sa sjedištem u Rijeci, u Puli će pružati usluge čak 20 specijalističkih i subspecijalističkih djelatnosti, sa svom medicinsko-biokemijskom i imunokemijskom laboratorijskom dijagnostikom. Obraćajući se brojnim gostima na svečanom otvaranju, ravnateljica Specijalne bolnice Medico dr. sc. Nevenka Kovač nazvala je prijelaz na drugu stranu Učke ne samo okretanjem novog lista, nego otvaranjem posve nove knjige u „životu“ Medica i to nakon više od četvrt stoljeća djelovanja.

– Ovo je prva poslovna jedinica koju Medico otvara i mnogi pitaju zašto baš u Puli, tako blizu Rijeke. Istra jest blizu, ali ponekad i tako daleko Rijeci. Puno je naših vjernih i dugogodišnjih pacijenata koji svih ovih 25 godina dolaze s područja Istarske županije u Medico u Rijeku. Željeli smo doći „s ove strane Učke“ ponajprije radi njih, ali i svih ostalih žitelja cijele Istre kojima do sada Rijeka možda nije bila „na ruku“. Medico je jedina privatna zdravstvena ustanova s integriranom kompletnom dijagnostikom i minimalno invazivnom kirurgijom i želimo da naše usluge budu dostupne svim Istrijanima. Stasali smo u istinski centar zdravstvene izvrsnosti s najmodernijom dijagnostičkom i terapijskom infrastrukturom. Od svojih početaka posvećeni smo uvođenju i primjeni najsuvremenijih tehnologija u dijagnostici i liječenju, a otvaranjem Medico Pula nastavljamo snažan investicijski ciklus započet koncem prošle godine prerastanjem Poliklinike Medico u Specijalnu bolnicu, rekla je ravnateljica Kovač.

 

 

Cilj im je da u Istri, kako je rekla, „perjanici hrvatskog turizma“, pridonesu i razvoju zdravstvenog turizma, unaprjeđujući kvalitetu zdravstvene skrbi za sve stanovnike Istre i njihove goste. Naglasila je da Medico posluje sukladno ISO 9001:2015 i Temos standardima sigurnosti pacijenata te su jedina zdravstvena ustanova u Hrvatskoj nositelj američkih međunarodnih akreditacijskih standarda kvalitete. „Dodatno je to jamstvo da vašoj vrhunskoj turističkoj ponudi možete dodati još novih vrhunskih usluga – jer najboljima dolaze najbolji“, poručila je dr. sc. Nevenka Kovač.

– Želimo pridonijeti vašem boljitku, vašem zdravlju i to kroz suradnju s privatnim i javnim zdravstvenim sektorom jer jedino tako možemo osigurati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, na dobrobit svih nas. Svaki je moj pacijent novi izazov, motiv da nastavimo raditi s najboljim ljudima i najbolje što možemo i znamo. Ovo nije samo biznis, nego to je ideja kako pomoći ljudima, tako shvaćam moje poslanje, rekao je doc. dr. sc. Stanislav Peharec, zahvalivši se svim svojim klijentima i partnerima te svima koji su pomagali da se ostvari ova ideja.

Doc. dr. sc. Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice u Puli, uputila je dobrodošlicu kolegama iz Rijeke u svoje i u ime svih djelatnika pulske bolnice. „U Istri ima mjesta i za javno i za privatno zdravstvo, a za dvije godine vjerujem da ćemo si, barem po uvjetima, biti konkurentni, a zdrava konkurencija je uvijek dobrodošla“. Da je Pula dobila novu kvalitetu i mogućnost izbora, potvrdio je i pulski gradonačelnik Boris Miletić, istaknuvši da „Istra teži izvrsnosti jer znamo da smo premali da bismo bili prosječni“. Istarski župan Valter Flego čestitao je Medicu što je prešao Učku jer „put prema zapadnoj Europi vodi preko Istre“, a javnom sektoru, obećao je, bit će to motiv za daljnja ulaganja u zdravstveni sustav.

– Dolaskom u Pulu želimo Istri približiti sve ono što smo u ovih 25 godina kreirali u Rijeci, na dobrobit pacijenata, medicine i razvoja, kako je to u posebno dirljivom govoru rekao dr. Peharec s kojim godinama surađujem. Izuzetno sam počašćen da smo danas ovdje, da dijelimo zajednički prostor s tako iskusnim timom. Pokazali smo da postoji mogućnost integracije u privatnom medicinskom sektoru u smislu daljnjeg razvoja. Sretan sam i da je dr. Hrstić također spomenula put integracije javnog i privatnog sektora, što smo već uspješno pokrenuli u Rijeci. Mi nismo jedni drugima konkurencija, već se moramo pomagati, rekao je osnivač Medica dr. Miroslav Reljanović koji je zajedno sa županom Flegom i gradonačelnikom Miletićem simbolično prerezao vrpcu na ulazu u Medico Pula. Program je vodila Jelena Vitasović, a nastupili su Bruno Krajcar i Pulske mažoretkinje.

 

MEDICO Pula

Radno vrijeme

ponedjeljak, srijeda, petak 7:30 – 15:30

utorak, četvrtak 7:30 – 20:00

 

Rizzijeva 101, HR-52100 Pula

T: +385 52 633 333

F: +385 52 633 334

medico@medico.hr

Pin It on Pinterest