3. Pulica u kaputu / Kino Valli od 15. do 19. studenog

 

Ovogodišnji posljednji program Pulskog filmskog festivala – Pulica u kaputu –  od 15. do 19. studenog, u jutarnjim i popodnevnim terminima u Kinu Valli donosi 12 vrhunskih filmova namijenjenih najmlađima. Niz kratkih i dugometražnih filmova, namijenjeni predškolskom i školskom uzrastu, interpretirati će njima bliske teme poput prijateljstva, školovanja i obitelji, i ujedno im na taj način predstaviti i neospornu kvalitetu alternativne kinematografije naspram holivudskih hitova; između kojih francusku, češku, kolumbijsku i japansku produkciju. Filmove će ocjenjivati ‘stručan’ dječji žiri, ali i publika koja će po završetku svakog filma zaokružiti željenu ocjenu na glasačkom listiću.

Popularna jednodnevna, dvosatna radionica izrade filmske knjige (flipbooka), održavat  će  se  svakodnevno, a namijenjena je djeci od 7  do 12 godina. U uvodnom teorijskom dijelu polaznici će dobiti kratki  uvid u svijet animacije i animiranog filma, a potom će se održati praktični dio radionice u kojem će svatko od polaznika, uz stručno vodstvo mentora Vibora Juhasa, izraditi svoj primjerak animirane priče. Prijava je obvezna zbog ograničenog broja mjesta a može se izvršiti e-poštom na fus@kinovall.net.

Uz filmove i radionicu, 3. Pulica u kaputu donosi i svakodnevno polusatno čitanje priča u suradnji s Udrugom Pusti priču, dok je u suradnji s Udrugom Art studio realizirana izložba keramičkih predmeta koje su zajedno izradili djeca i roditelji.

Programu neće nedostajati ni glazbe za što se pobrinula Udruga  OKUD  Istra, koja  okuplja  sve  ljubitelje  glazbe,  a  posebno  mladež.   Sa svojim sekcijama doprinosi promicanju i afirmaciji kulturnog identiteta  grada  Pule,    Istarske    županije  i  Republike  Hrvatske  u  svijetu.  Posebna je briga udruge promicanje i promoviranje harmonike, pa je  u  OKUD-u  Istra  najznačajnija  sekcija  harmonikaški  orkestar  “Stanko  Mihovilić“. OKUD će tijekom 3. Pulice u kaputu prirediti 5 kratkih koncerata koji će se održati u velikoj dvorani Kina neposredno prije projekcija filmova. I interijer kina će biti posebno osmišljen a za uređenje pobrinuli su se  učenici Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna-Pula, grafičkog i kiparskog usmjerenja pod vodstvom nastavnika Alena Floričića i Andija Pekice.

Ulaz na sve projekcije i popratne programe je slobodan, te Vas pozivamo da popratite ovaj veseli program uz pratnju najmlađih.

Pin It on Pinterest