FRANCU ŽIROVNIKU NA MEĐUNARODNOM SAJMU INOVACIJA IENA 2017 DODJELJENA SPECIJALNA NAGRADA NJEMAČKOG INSTITUTA ZA ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ INOVACIJA

 

Na 69. Međunarodnom sajmu inovacija IENA 2017 koji se održavao od 02.do 05.11.2017 u Nürnbergu, u konkurenciji više od 800 inovacija iz 31 zemlje svijeta predstavljeno je četrnaest hrvatskih inovacija a među njima i troje istarskih
inovacija. Na toj značajnoj izložbi inovacija sudjelovalo se u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore. IENA je međunarodno
tradicionalno okupljalište inovatora, poduzetnika i ostalih zainteresiranih koji već sada žive u uzbudljivom svijetu budućnosti.

Istarski inovatori predstavili su :

AUTONOMNU ENERGETSKU STANICU ZA PUNJENJE ELEKTRIČNIH VOZILA, Franca Žirovnika iz Pule

UREĐAJ ZA DETEKCIJU I DOJAVU PADA MOTOCIKLA I LOKACIJE VOZAČA, Siniše Brođanca iz Štinjana

DURGA®SILVER – NOVI PRIRODNI AYURVEDA ŠAMPON, Danijele Hlanuda iz Poreča

Izložba inovacija „IENA“ bila je izuzetno dobro posjećena a velik broj poslovnih ljudi iskazalo je interes za inovacije istarskih inovatora.
Međunarodni ocjenjivački sud inovaciju „ uređaj za detekciju i dojavu pada motocikla i lokacije vozača autora Siniše Brođanca iz Štinjana nagradio je srebrnom medaljom dok mu je Korejski Državni zavod za patente dodIjelio specijalnu nagradu.

Specijalna nagrada Njemačkog instituta za istraživanje i razvoj inovacija ove godine dodijeljena je Francu Žirovniku iz Pule za autonomnu energetsku stanicu za punjenje električnih vozila.

Novi prirodni ayurveda šanpon, Danijele Hlanuda iz Poreča zainteresirao je značajan broj trgovaca za plasman na Njemačko tržište.
Sudjelovanje istarskih inovatora na IENA- 2017. bilo je uz značajnu potporu Istarske županije Upravnog odjela za gospodarstvo.

 

 

Pin It on Pinterest