Članovima Savjeta za mjesnu samoupravu predstavljen prijedlog Proračuna za iduću godinu

 

U prostorijama pulske Komunalne palače jučer je održana treća po redu sjednica Savjeta za mjesnu samoupravu na kojoj je članovima Savjeta, odnosno predsjednicima gradskih mjesnih odbora predstavljen prijedlog gradskog Proračuna za iduću godinu.

Pored samih članova Savjeta, jučerašnjoj sjednici prisustvovali su zamjenici gradonačelnika Robert Cvek i Elena Puh Belci, predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić te pročelnici gradskih upravnih odjela.

Sjednicu je otvorio zamjenik gradonačelnika Robert Cvek koji je ovom prigodom zahvalio svima koji su svojim konstruktivnim prijedlozima i mišljenjima sudjelovali u izradi prijedloga proračuna za iduću godinu.

„Prijedlog Proračuna kojeg danas predstavljamo naći će se na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća u ponedjeljak 11. prosinca. Želio bih istaknuti kako je proračun realno planiran, uravnotežen i stabilan, a osim što i dalje osigurava iznimno visoku razinu socijalne osjetljivosti, garantira i nastavak brojnih komunalnih projekata koji će u konačnici podići kvalitetu života u našem gradu. U prijedlog proračuna uvrstili smo kvalitetne prijedloge koje su nam sami građani dostavili putem javnih tribina u mjesnim odborima i ostalim kanalima komunikacije“, kazao je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

Prijedlog Proračuna i njegove najvažnije financijske elemente detaljnije je predstavila pročelnica za financije Vesna Sajić dok je komunalnim projektima, programu izgradnje i održavanja govorio pročelnik UO za prostorno planiranje, komunalni sustav i imovinu Grada Pule Giordano Škuflić.

Predloženi gradski Proračun za 2018. godinu iznosi 386.614.121,00 kunu od čega je najveći iznos od 170,6 milijuna kuna, odnosno 44,14 posto proračuna planiran za brojne kapitalne projekte koji će se, prema najavama, u idućoj godini realizirati. Tako je u sklopu programa izgradnje za 2018. godinu, koji je sam vrijedan 66,3 milijuna kuna, predviđena izgradnja ukupno čak 23 nova kapitalna projekta, dok je za održavanje već postojeće komunalne infrastrukture diljem grada planiran iznos od 52,5 milijuna kuna. Više od trećine predloženog proračuna, odnosno 124,4 milijuna kuna odnosi se na financiranje obrazovanja, sporta, tehničke kulture, socijalne skrbi i zdravstva.

Pin It on Pinterest