Pozivamo maškarane grupe da nam se pridruže na pulskom Karnevalu!

 

U Turističkoj zajednica Pula održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen četvrti po redu pulski Karneval.

Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek pohvalio je vrijedan rad  pulskog TZ-a koji je i ove godine obavio najveći dio posla, te sve organizatore festivala zbog upornosti i velike želje za prenošenjem starih maškaranih običaja Istre na nove generacije. “Pozivam sve naše sugrađane, kao i stanovnike manjih okolnih mjesta, da se maskiraju i pridruže veseloj povorci te da svi zajedno napravimo najveći Karneval do sada “, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

“Maškare će ove godine ključeve grada preuzeti 17. siječnja, a konačno paljenje pusta održat će se 13. veljače 2018. godine.  Vjerujem da će ove godine biti još veći interes mašakarnih grupa za sudjelovanjem, naša su očekivanja do 500 sudionika, a posebno onih  iz nama bližih mjesta na Puljštini, ali i diljem Istre i Kvarnera. “, naglasila je direktorica pulske TZ Sanja Cinkopan Korotaj.

U ime karnevalske grupe Veli vrh – Valmade Adrian Kožljan pozvao je sve zainteresirane građane da se pridruže veseloj udruzi i da i ove godine zajedno pripreme pravi maškarani Karneval.

Damir Pletikos Koroman iz “Udruge očuvanja domaće beside i maškara Puljštine” srdačno se zahvalio zamjeniku gradonačelnika Pule Robertu Cveku na dugogodišnjoj potpori i smjeru u kojem se ovaj Karneval iz godine u godinu razvija.

Zainteresirani građani i udruge na Karneval se mogu prijaviti putem internetske stranice TZ-a ili dolaskom u TZ (na adresi Forum 3). Prijave se primaju i putem e-maila: tz-pula@pu.t.com.hr.

Pin It on Pinterest