U organizaciji HGK, pulska tvrtka Istra Tech nastupila na sajmu u Azerbajdžanu

 

Već sedmu godinu zaredom HGK organizira nastup hrvatskih informatičkih tvrtki na sajmu Bakutel, vrlo značajnom međunarodnom sajmu posvećenom telekomunikaciji i informacijskim tehnologijama,čije se 23. izdanje 05. prosinca otvorilo u glavnom gradu Azerbajdžana – Bakuu.

Ove godine na zajedničkom štandu HGK nastupa ukupno pet hrvatskih tvrtki, a među njima je i tvrtka Istra Tech d.o.o. iz Pule.

Riječ je o tvrtki s preko 25 godina iskustva u području konzaltinga vezanom uz sektor informacijskih i komunikacijskih tehnologija te u području kreiranja vlastitih softverskih rješenja koji za cilj imaju podizanje kvalitete i kompetitivnosti poslovanja korisnika.

Na ovom međunarodnom sajmu, Istra Tech je tako predstavio svoja rješenja koja primjenu imaju u sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva za koje je tvrtka posebno specijalizirana. U tome im je podršku pružila Hrvatska gospodarska komora koja osim što je nositelj i organizator zajedničkog hrvatskog štanda, također tvrtkama pomaže u umrežavanju s potencijalnim poslovnim partnerima.

– HGK je zajedno s hrvatskim Veleposlanstvom posredovala u ostvarenju B2B kontakata s lokalnim hotelskim i ugostiteljskim tvrtkama te u dogovaranju razgovora u Ministarstvu turizma Azerbajdžana. Inače, ovaj sajam je drugi po veličini u ovoj bogatoj državi poznatoj po brzom i intenzivnom razvoju, a njegov značaj dokazuje i posjet predsjednika države s predstavnicima Vlade. Sam Baku je impresivan velegrad, kojeg nazivaju „Pariz Istoka“, a broji više od dva milijuna stanovnika. Grad oduševljava šarmantnim spojem staroga i novoga, a osim poslovnih hotela, u ovoj državi na Kaspijskom moru gradi se sve više objekata odmorišnog turizma. Stoga vjerujemo da ovdje svakako ima prostora da primijenimo i podijelimo naše iskustvo iz navedenog sektora – istaknula je mr.sc. Davorka Peruško Stipić, zamjenica direktora Istra Techa d.o.o.

Hrvatske tvrtke na sajmu Bakutel u Azerbajdžanu kreirat će nove poslovne prilike i predstavljat će se na azerbajdžanskom rastućem tržištu sve do zatvaranja sajma, 08. prosinca.

Pin It on Pinterest