Brtonigla nastavlja s prosinačkim događanjima

 

Proteklog vikenda u Brtonigli je započelo pred božićno veselje. Subotnji dio programa, uključivao je Božićni sajam koji se održao na otvorenom i  na kojemu su se okupile desetine izlagača i svoje proizvode nudili posjetiteljima. Ponuda je uključivala razne božićne ukrase, domaće proizvode kao što su kobasice i vino, neizostavne fritule, kuhano vino i još mnogo toga.

Posebnu atmosferu je stvorio i oganj na trgu, oko kojega je bila najveća gužva, budući da su se temperature kretale oko ništice.

Tijekom subotnjeg sajma za božićni ugođaj pobrinula se glazbena skupina Pop Gunz,  koja je , uz ostalo , odsvirala veliki broj božićnih hitova u prekrasno uređenom trgu, na kojemu su svjetiljke stvarale poseban ugođaj.

Najveće veselje mališanima donijeli su glumci Istria Inspirita. Isti su uprizorili priču Djeda Mraza, koji je uslijed velike božićne gužve razbio saonice i pao u pazinsku jamu u kojoj je naišao na razna čudovišta i mitska bića. Iako je temperatura zraka bila izuzetno niska, publika, koju su činila većim djelom djeca, pomno je pratila predstavu do samoga kraja.

Sajam se nastavio i slijedećeg dana, 10.prosinca. No, zbog kiše koja je neumorno padala,  odgođen je koncert  Febra banda za slijedeću manifestaciju, tj. za slijedeći Choco & Wine Fest.

Od ostalih prosinačkih događanja koji će uslijediti u narednim tjednima predviđene su tri predstave koje će se održati u prostorijama Zajednice Talijana Brtonigle.

Prva na redu je, 14. prosinca, Priredba učenika „ Centra studija klasične glazbe. Uslijediti će se Završna predstava aktivista Zajednice Talijana Brtonigle 17.prosinca, te u konačnici Božićna predstava 22.prosinca, na kojoj će nastupiti polaznici brtoniškog vrtića i brtoniških osnovnih škola.

„Božićni sajam, predstavlja zadnju ovogodišnju manifestaciju. Za slijedeću godinu, Brtonigla priprema bogati kalendar događanja  u predsezoni, glavnoj sezoni i postezoni, u cilju povećanja dolaska turista i promocije destinacije.   Već u veljači započinjemo s Choco & Wine Festom koji će, kao i svake godine ponuditi veliki broj čokoladnih delicija, bogatu ponudu vina i odličan popratni zabavni program“, ispričala nam je Michelle Babić, direktorica TZ Brtonigle.

Pin It on Pinterest