Nova radionica o digitalnom marketingu održana u ŽK Pula

 

Još jedno izdanje besplatne edukacije o digitalnim alatima za pokretanje i razvoj online poslovanja namijenjene poduzetnicima, održana je 13. prosinca u ŽK Pula u sklopu projekta Digitalna garaža kojeg je pokrenuo Google u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Otvorenim učilištem Algebra. Podsjetimo kako je prethodna radionica naziva „Pokreni digitalnu transformaciju svog poslovanja“ u ŽK Pula održana 23. studenog, te je također okupila velik broj zainteresiranih poduzetnika i sudionika koji svjedoče o velikoj potrebi za razvojem digitalnih kompetencija.

Radionicu je ponovo vodio predavač Dean Krizmanić iz Otvorenog učilišta Algebra koji je sudionike upoznao s načelima izgradnje online prisutnosti, s optimiziranjem tražilice i nastupu na pretraživačima, te s mjerljivim marketinškim konceptima na društvenim mrežama. Kao što je predavač već istaknuo na prethodnoj radionici, projekt „Digitalna garaža“ u sklopu kojeg je predavanje održano, u Europskoj uniji traje već dvije godine, a za cilj ima podizanje razine digitalnih kompetencija s obzirom da će, prema procjeni Europske komisije, za nekoliko godina čak 90% svih radnih mjesta zahtijevati određenu razinu digitalnih vještina.

Upravo iz tog razloga, u organizaciju ovakvih radionica uključila se i HGK Županijska komora Pula kako bi malim i srednjim tvrtkama pomogla u ubrzanju poslovnog rasta te u lakšem pristupu globalnom tržištu putem korištenja digitalnih alata. Napomenimo kako će se u skladu s time, 14. u ŽK Pula održati sjednica Gospodarskog vijeća koja će tematski biti posvećena digitalizaciji.

Pin It on Pinterest