Tradicionalni svečani prijem za predstavnike medija IDS a

 

Miletić: Istra mora i dalje biti primjer cijeloj zemlji kako se gradi tolerantno, prosperitetno, europsko društvo

PULA – „Hrvatska je doživjela jednu od politički najintenzivnijih godina u svojoj povijesti, ali u Istri, kao i u IDS-u možemo biti zadovoljni učinjenim. Iza nas je trijumf IDS-a na lokalnim izborima, izvanredni rezultati na parlamentarnim izborima te nastavak kapitalnih projekata u Istri“, izjavio je danas predsjednik IDS-a Boris Miletić na tradicionalnom prijemu za novinare i predstavnike medija povodom kraja godine.

Uz brojne novinare, na prijemu su sudjelovali i potpredsjednici IDS-a Valter Flego, Glorija Paliska , saborski zastupnici IDS-a Giovanni Sponza i Tulio Demetlika te predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar.

– Na izmaku smo 2017. godine – prilika je to da, prema najboljim europskim praksama, položimo sve račune našim građanima, kako bi se jasno znalo što smo učinili u proteklom mandatu, koliki smo dio programa realizirali, a gdje smo mogli bolje, istaknuo je Miletić na samom početku dodajući da je to ujedno i vrijeme u kojem jasno i nedvosmisleno prezentiramo građanima što želimo i možemo napraviti u narednoj godini.

Predsjednik IDS-a naglasio je da je „godina u političkom smislu bila vrlo intenzivna, od lokalnih izbora, rekonstrukcije Vlade, do presuda oko arbitraže sa Slovenijom, slučaja INA-MOL, Agrokora te naposljetku presuda za ratne zločine u BiH.„ Osim toga, kazao je, ovu je godinu  obilježio i progresivan pad demokratskih i civilizacijskih standarda.

– Hrvatsko društvo postalo je netolerantnije, zatvorenije i nepristojnije – borit ćemo se i dalje protiv toga, jer Hrvatsku vidimo kao modernu i prosperitetnu europsku zemlju, istaknuo je Miletić poručivši da će „IDS i dalje predstavljati čvrstu protutežu pokušajima radikalizacije društva i čvrst jamac da se civilizacijski standardi u Hrvatskoj neće srozavati, unatoč nastojanjima pojedinaca da to učine. Zaustavit ćemo svaki pokušaj ugrožavanja temeljnih ljudskih prava i građanskih sloboda.“

– Hrvatska je, dakle, proživjela jednu od politički najturbulentnijih godina u svojoj povijesti. No, iako je na razini države napravljeno vrlo malo pozitivnih iskoraka, s ponosom mogu reći da Istra ovu godinu završava sa sjajnim rezultatima. Tu prije svega mislim na rekordnu turističku sezonu u kojoj je Istra ponovno ponijela titulu apsolutnog šampiona. Treću smo godinu zaredom proglašeni za najbolju maslinarsku regiju svijeta, što je zbilja ogroman uspjeh. Tu je i cijeli niz infrastrukturnih projekata koji su započeti ili završeni, poput nastavka izgradnje Opće bolnice u Puli, projekta dogradnje i rekonstrukcije domova za starije, velikih investicija u gospodarstvu i turizmu, ulaganja u školsku infrastrukturu, vodoopskrbu i cestogradnju.

Zahvalivši se se svim građanima na velikoj podršci i razumijevanju, Miletić je istaknuo da „pobijedivši na  svim izborima u 2017., IDS je još jednom dokazao svoje jedinstvo i snagu.“ – Gradonačelnici IDS-a upravljaju čak devet od deset istarskih gradova, dok su naši načelnici na čelu većine općina u Istri, što je zaista povijesni uspjeh i ogromna pobjeda, odnosno priznanje politikama koje IDS dosljedno vodi od samog osnutka.

– Danas, kao i jučer, nećemo iznevjeriti povjerenje koje su nam dali naši sugrađani i ostat ćemo dosljedni našim politikama i svakoj izgovorenoj riječi. Istarski put je put razvoja, napretka i zajedništva, i to je put kojim ćemo zajedno nastaviti graditi dalje! Istra je sinonim za uspješnost, prvenstveno zahvaljujući našim marljivim građanima, vrijednim Istrijankama i Istrijanima te dosljednim politikama IDS-a.

Nadalje, naveo je da „IDS aktivno i konstruktivno djeluje u Saboru i europskim institucijama, a to ćemo nastaviti i u narednoj godini. Svojim ćemo radom i dalje biti primjer cijeloj zemlji kako se gradi tolerantno, prosperitetno, europsko društvo.“

Zahvalio se od srca svim partnerima, brojnim političkim strankama, predstavnicima nacionalnih manjina te udrugama koje su poduprijele put IDS-a. Miletić se također zahvalio „svim volonterima, aktivistima, članicama i članovima bez kojih danas IDS ne bi bila najuspješnija regionalna stranka u Europi!“

Na kraju, predstavnici IDS-a uputili su svim građankama i građanima najiskrenije čestitke povodom predstojećih blagdana, uz želju da im 2018. donese nove uspjehe na osobnom i poslovnom planu.

Pin It on Pinterest