Novogodišnja noć u Istri protekla mirno

 

Novogodišnja noć protekla je mirno. Na brojnim javnim okupljanjima nije bilo narušavanja javnog reda i mira ni ozljeđivanja pirotehničkim sredstvima.

No, rovinjska je policija zaprimila dojavu s hitne medicinske pomoći da je jednom djetetu sinoć oko 21,00 sati pružena liječnička pomoć zbog opeklina na šaci zadobivenih uslijed igre s petardama. Dijete je ozlijeđeno na području Žminja a policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja.

U prometu nije bilo mirno, dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su teško ozlijeđene četiri osobe, tri prometne nesreće s materijalnom štetom i jedan nalet vozila na psa.

Oko 22,40 sati na državnoj cesti D 77, iz smjera Vodnjana prema Juršićima, 45-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Peugeot. Izlaskom iz zavoja automobilom je djelomično prešla na lijevu prometnu traku gdje je udarila u osobni automobil Alfa Romeo, slovenske nacionalne oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 22-godišnji slovenski državljanin.

U prometnoj nesreći teške ozljede zadobila su oba vozača kao i 26-godišnja putnica iz Alfa Romea. Protiv 45-godišnjakinje podnosi se kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Teške tjelesne ozljede zadobila je 35-godišnja žena u prometnoj nesreći koja se oko 3,30 sati dogodila na županijskoj cesti 5096 kada je 25-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,64 g/kg upravljao osobnim automobilom VW-UPI, pulske registarske oznake i kretao se iz smjera  Rovinja prema Balama. Izlaskom iz zavoja 25-godišnji vozač uslijed neprilagođene brzine sletio je automobilom van desnog ruba kolnika gdje je udario u stablo a potom se vozilo nastavilo nekontrolirano kretati i zaustavilo se na zemljanoj površini.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 35-godišnja putnica koja je prevezena u OB Pula gdje je zadržana na liječenju. Vozaču koji u prometnoj nesreći nije ozlijeđen, određena je mjera zadržavanja u prostorijama policijske postaje do otriježnjenja te se protiv njega podnosi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće.

Tijekom noći dogodile su se još dvije prometne nesreće s materijalnom štetom na području Pule, jedna na području Vodnjana, te nalet vozila na psa također na području Vodnjana. Za napomenuti je da su u dvije prometne nesreće s materijalnom štetom vozači bili pod utjecajem alkohola.

Policija je sinoć oko 21,00 sati zaprimila dojavu o požaru na kući u ulici Velog Jože u Poreču. Požar su ugasili djelatnici JVP Poreč u 21,50 sati.  U jutarnjim satima policijski službenici obavili su očevid i utvrdili da je u požaru izgorio drveni krov terase, namještaj na terasi te dio stolarije, kroz koji se požar djelomično proširio u unutrašnjost kuće. U požaru nitko nije ozlijeđen. Uzrok požara je otvoreni plamen te policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja. Materijalna šteta pričinjena vlasniku ruskom državljaninu iznosi više stotina tisuća kuna.

Zahvaljujemo svim građanima koji su poslušali savjete policije vezano za rukovanje pirotehnikom i time podržali tradicionalnu preventivnu akciju ”Mir i dobro”, kojoj je cilj spriječiti teže posljedice koje mogu nastati zbog  neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima i zlouporabom vatrenog oružja.

 Policijska uprava istarska svim građanima želi sretnu i uspješnu novu 2018. godinu!

Pin It on Pinterest