Predložite kandidate za dodjelu nagrada i drugih priznanja Grada Pule

 

Odbor za dodjelu nagrada Grada Pule poziva sve građane s prebivalištem u gradu Puli i pravne osobe sa sjedištem u gradu Puli da do ponedjeljka 5. veljače ove godine dostave prijedloge kandidata za koje smatraju da su zaslužili javna priznanja Grada Pule u 2018. godini.

Nagrada Grada Pule dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su svojim višegodišnjim radom i posebnim uspjesima u unapređivanju gospodarstva, znanosti, kulture, tjelesne i tehničke kulture, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite čovjekova okoliša ili u pružanju humanitarne i druge pomoći, dali značajan doprinos razvitku i ugledu Grada.

Grb Grada Pule dodjeljuje se pojedincima za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe ostvarene u 2017. godini, dok se Povelja Grada Pule dodjeljuje pravnim osobama, trgovačkim društvima, ustanovama ili udrugama za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu.

Povelja „Počasni građanin Grada Pule“ dodjeljuje se kao posebna počast pojedincima koji nisu stanovnici Pule, ali su svojim osobnim doprinosom zadužili grad Pulu i njegove građane, značajno pomažući napredak i razvoj grada Pule te suradnju s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu.

Prijedlog kandidata mora biti potpisan od predlagatelja, obrazložen i po mogućnosti popraćen dokumentacijom kojom se dokazuju navodi iz prijedloga i obrazloženja. Prijedlozi se podnose do ponedjeljka 5. veljače 2018. godine i to na adresu: GRAD PULA-POLA, Odbor za dodjelu nagrada i drugih priznanja 52100 PULA, Forum 1.  

Dodjela najviših gradskih priznanja tradicionalno se održava 5. svibnja na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Pule, a prošlogodišnji laureati bili su Antonio Mirković kojemu je dodijeljena Nagrada Grada Pule, Grb Grada pripao je atletičarki Mikeli Ristoski, Povelja Grada Pule pripala je pulskoj Gimnaziji dok je titulu počasnog građanina Pule ponio glazbenik Aki Rahimovski.  

Pin It on Pinterest