INK-a u siječnju nastavlja s odličnim gostovanjima i premijerom redatelja Matije Ferlina

 

Nakon što smo uživali u blagdanskom programu “Prosinca u Puli” i veselo dočekali Novu Godinu na Forumu, INK u siječnju građanima nudi brojne zanimljive naslove; gostovanja, reprize popularnih predstava i premijeru.

Tako će se ovog petka, 12. siječnja 2018. godine u 20 sati održati premijera Zagrebačkog plesnog ansambla u suradnji s INK Gradskim kazalištem Pula, Zagrebačkim kazalištem mladih i Mediteranskim plesnim centrom pod nazivom Staging a play: Tartuffe. Autor predstave, ujedno i njen redatelj i koreograf je Matija Ferlin. Predstava će se reprizirati u subotu u isto vrijeme.

U ponedjeljak 15. siječnja s predstavom Ona/Her gostuje Plesna mreža Hrvatske, Zagreb i MASA Dance Company, koreografa i auotra Aleksandra Mišić i Žak Valenta. Riječ je o čuvenoj sintagmi iz mjuzikla i hit filma redatelja  Boba Fossca sav taj jazz iz 1979. godine, a koju izgovara Joe Gideon, slavni brodvejski koreograf, svakog jutra gledajući se u ogledalo u kupaonici svog njuroškog stana.

Do kraja mjeseca nam slijedi niz repriza prijašnjih kazališnih hitova: 16. i 17. siječnja (Ne)prilagođen, 19. i 20. siječnja Djevojačka večer, 27. i 28. siječnja Američka patrola u Mornaričkom parku i 30. siječnja Mistero Buiffo autora Darija Foa i redatelja Valtera Roše.

Sredinom mjeseca gostuje Planet Art iz Zagreba s predstavom pod nazivom Stilske vježbe, kultnom predstavom koja se izvodi već punih 50 godina, dok će siječanj završit gostovanjem predstave Jami Distrikt iz Republike Srbije koju produciraju Bitef teatar iz Beograda, Centar za kulturu Tivat, Festival Maszk iz Segedina i Firchi Think Tank Studio iz Novog Sada. Predstava se prije svega bavi pitanjem nacija, što one danas predstavljaju te što će predstavljati u novom stoljeću.

Pin It on Pinterest