Promocija Istre u Bavarskoj

 

Medijska grupa Münchener Merkur/Tages Zeitung, TZ Istarske županije i  njemački turoperator ID RIVA organiziraju promociju Istre u pred i posezoni 2018.

Na inicijativu velikog prijatelja Istre, gosp. Selimira Ognjenovića, vlasnika njemačkog turoperatra ID RIVA iz Münchena i Medijske gupacije MM/TZ i ove godine pokrenut je veliki projekt oko kojega su se okupili poznati istarski vinari, predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Münchenu te Turistička zajednica Istarske županije.

Radi se o velikom projektu targetirane promocije i prodaje destinacije Istre s posebnim naglaskom na period proljeće i jeseni i to usmjereno prema segmentu publike s većim prihodima kojima je interes putovanja uglavnom kada nema velikih gužvi, tj. razdoblju pred i posezone. Navedena inicijativa stiže u pravo vrijeme jer je naša regija,  prema analizi percepcije branda Istre u Njemačkoj, a posebno u Bavarskoj, bez obzira na brojnost tih gostiju u Istri, nažalost još uvijek nedovoljno poznata kod ciljne skupine s većom platežnom moći. Takav je proces uspješno proveden u Austriji zahvaljujući kvalitetnoj suradnji TZ Istarske županije s njenim PR agentom, pa je u planu da se takav projekt provede i za Njemačko, odnosno Bavarsko tržište.

Fokus prezentacije bit će na promociji Istre, a posebice na sve novosti koje očekuju njemačke goste već tijekom ovog proljeća, kroz posebno predstavljanje istarskih vina i sadržaja ovogodišnjeg 25. izdanja Vinistre najavljenog za 11., 12. i 13. svibnja. Naime, prezentacija će se održati 8. veljače u  Presshausu,  velikoj dvorani sjedišta dnevnih novina Münchner Merkura gdje će tijekom dana (od 12:00-16:00h) vinarije Agrolaguna, Benvenuti, Matošević i Meneghetti održati susrete, razgovore i vinske degustacije za distributere i ugostitelje koji prodaju vina iz Hrvatske diljem Njemačke. Bit će to odlična prigoda da kroz vinsku prizmu brojni uzvanici i vinski stručnjaci upoznaju turističku Istru, a što je najbitnije od svega, da se uvjere da je naša destinacija posebno atraktivna tijekom proljeća i jeseni. Obzirom na tako značajni projekt, Turistička zajednica Istarske županije uključit će se u  cijeli projekt setom od nekoliko targetiranih oglasa u istoimenom dnevniku i na taj način podržati cijeli projekt.

Medijski je cijeli projekt već poprimio sasvim konkretne rezultate, naime nedavno je u najčitanijem bavarskom dnevnom listu – poznatom Münchner Merkuru, koji izlazi od ponedjeljka do subote te broji približno 937.000 čitatelja, a čija tiraža prelazi 270 tisuća primjeraka, objavljen članak na cijeloj stranici posvećen Istri kojim se ujedno najavilo gore navedeno događanje. U članku se, među ostalim, spominju destinacija Istra, vinari, vinske ceste te ostale važne informacije. Članak je napisala urednica turističkog dijela novine ‘Reise’ – Christine Hinkofer, koja Istru posjećuje već dvadeset godina te je jako dobro poznaje.

Pored prezetancije, dan ranije ID Riva  i Predstavništvo HTZ-a u Münchenu na čelu s Nerom Miličić, u restoranu obitelji Ledić – Gasthof in der Au u Starnbergu – upriličit će, kako su je nazvali, „večeru hrvatskih vizionara“ te okupljanje zaljubljenika u Hrvatsku, kako bi predstavili blago istarskih poduma, arhiva i vinograda, na kojoj će sudjelovati spomenuti vinari koji će predstaviti svoje priče o viziji utkanoj u zemlji, ustrajnosti u radu i ponosu.

Pin It on Pinterest