Proces upisa e-Vrtići istaknut kao primjer dobre prakse

 

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci primila je danas predstavnike Ministarstva uprave Republike Hrvatske i CARNET-a kojima je pobliže predstavila aplikaciju upisa djece u vrtiće pod nazivom e-Vrtići koju Grad Pula godinama provodi i čime je u konačnici postupak upisa učiniti znatno jednostavniji i transparentniji.

 „Grad Pula sustav elektroničkog upisa djece u vrtiće koristi već niz godina. Riječ je o jedinstvenom pristupu u Hrvatskoj kad je riječ o programu predškolskog odgoja. Roditeljima su na ovaj način znatno sniženi troškovi upisa, cijeli proces je transparentan i automatiziran. Skupo, nesigurno i ručno sakupljanje podataka o djeci u ustanovama je za nas povijest, a olakšali smo rad djelatnika predškolskih ustanova te onemogućili bilo kakve upise preko reda ili bez kriterija. Funkcionalnost sustava dovedena je do maksimuma jer je Pula, kao prvi grad u Hrvatskoj, svoj novi informacijski sustav povezala sa sustavom Ministarstva unutrašnjih poslova, čime je omogućeno automatsko i besplatno provjeravanje OIB-a i podataka o prebivalištu djece i roditelja“, istaknula je prilikom prezentacije zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.

Upravo je način upisa djece u vrtiće kojeg Pula provodi izdvojen kao iznimno pozitivan te će poslužiti kao primjer dobe prakse u sklopu pripreme projekta čiji je krajnji rezultat aplikacija za upis u vrtiće koja bi trebala osnivačima vrtića informatizirati procedure i pojednostaviti sam proces upisa.

Pin It on Pinterest