Interes ozbiljnih ulagača budi optimizam

 

Nastavno na informacije oko mogućnosti kupovine nogometnog kluba Istra 1961 koja se danas pojavila u dijelu medijima, dostavljamo Vam izjavu gradonačelnika Pule Borisa Miletića:

„Grad Pula ne prodaje udjele u nogometnom klubu Istra 1961 stoga ni pitanje preuzimanje kluba ne ovisi o Gradu Puli već isključivo o većinskom vlasniku kluba, odnosno grupaciji američkih investitora koju predvodi gospodin Michael Glover.

Iako je riječ o privatnom klubu u kojemu je Grad Pula tek manjinski suvlasnik, od samog početka pratimo situaciju i aktivno smo uključeni u pronalaženje rješenja jer smatram da Grad ima dužnost i obavezu učiniti sve, u skladu s ovlastima, da spasi klub. Zato smo i počeli razgovarati s potencijalnim investitorima. Ne možemo sjediti skrštenih ruku i čekati da rješenje padne s neba. Dobro stvar u cijeloj priči je da postoji interes različitih investitora za ulaganjem u Pulu, kako u sport i sportsku infrastrukturu, tako i u druge gospodarske projekte. To je važna prednost koju moramo iskoristiti u pronalaženju rješenja.

U posljednjih nekoliko mjeseci razgovarao sam s nekoliko zainteresiranih investitora iz Njemačke, Švicarske, Austrije, a između ostalog i s g. Slavkom Gotovcem koji je pokazao određeni interes za preuzimanjem kluba i ulaganjem u Pulu. Važeći prostorni planovi Pule omogućavaju ulaganje u naš grad, kako u sportske sadržaje poput projekta sportskog kompleksa na Marsovom polju, tako i u druge gospodarske projekte za koje već postoji prostorno-planska osnova, kao što je primjerice Istočna poslovna zona Pule.

Međutim, raspolaganje imovinom jedinica lokalne samouprave, pa tako i tim kompleksima i prostorima, zakonski je vrlo jasno regulirano i nije moguće ostvariti pravo investiranja bez striktnog poštivanja procedure i zakona!

Ukratko, drago mi je da postoji interes ozbiljnih ulagača poput gospodina Gotovca za ulaganjem u klub i grad Pulu, ali taj je interes moguće ostvariti isključivo po jasnim zakonskim procedurama i kriterijima. Grad je tu da to osigura.“

Pin It on Pinterest