Održan 19. Dječji karneval u Areni

 

Preko tisuću djece dječjih vrtića i osnovnih škola grada Pule i šire okolice predstavilo je danas u Amfiteatru u maškaranom defileu svoje maštovite maske. Riječ je o devetnaestom po redu Dječjem karnevalu na kojem ove godine sudjeluje preko 57  skupina u 42 maškarane grupe i 1520 djece dječjih vrtića i osnovnih škola grada Pule i šire okolice.

U ime Grada Pule manifestaciji je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

„Pozdravljam sve u ime gradonačelnika Borisa Miletića i svoje osobno. Htio bi izraziti zadovoljstvo što Dječji karneval svake godine raste. Tom prilikom zahvaljujem „Društvu Naša djeca Pula“  na trudu, svoj djeci, svim roditeljima, učiteljicama i odgajateljicama koji su uključeni u izradu kostima i koji su doprijneli ovoj manifestaciji. „ dodao je Cvek, nakon čega je predao ključeve grada dječjoj gradonačelnici Martini Licul.

Nakon predstavljanja maski i preuzimanja ključeva uslijedio je popratni, zabavni dio programa uz maškarane skupine,pulske mažoretkinje i brojne animatore.

Organizator dječjeg karnevala je Društvo Naša djeca Pula, a pokrovitelji su Grad Pula i Arheološki muzej Istre. Sudjelovanje na karnevalu za sve predškolske i školske ustanove je besplatno, a za sve sudionike karnevala osigurane su slasne fritulice, čaj i prigodni pokloni.

foto galerije na linkovima:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1424527960992615

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1424450211000390

 

Pin It on Pinterest