Predstava o Gostioničarki Mirandolini večeras u INK-u

 

Večeras , 8. veljače 2018. u 20 sati u INK – Gradsko kazalište Pula, gostovanje Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca Rijeka pod nazivom Gostioničarka Mirandolina ili u originalu La locandiera.

Proslava 70. godišnjice Talijanske drame kulminirat će velikim Goldonijevim klasikom, u režiji Paola Magellija. On je kao most između Istoka i Zapada za otvorenje Koloseja u Rimu režirao Medeju, koju je igrala afirmirana talijanska glumica Valentina Banci.

Upravo će ona biti gostioničarka Mirandolina, u krčmi koja bi mogla biti na Balkanu, ali i bilo gdje u svijetu, pomalo dekadentno mjesto u kojem se susreću i sudaraju priče muškaraca i žena, također pomalo dekadentnih, ali sa silnom željom za životom i ljubavlju.

Kavana postaje kulturni i idealni most koji povezuje Rim i Rijeku, povijest Italije i povijest Kvarnera, Koloseja i kazališta Ivana pl. Zajca u kontinuitet koji daje Talijanskoj drami priliku da već 70 godina daruje emocije svojoj publici, talijanskoj nacionalnoj zajednici Hrvatske i Slovenije, žiteljima Rijeke i Istarske županije.

U predstavi igraju: Bruno Nacinovich, Giuseppe Nicodemo, Mirko Soldano, Valentina Banci, Elvia Nacinovich, Rosanna Bubola, Lucio Slama, Anton Plešić, Ivna Bruck i Leonora Surian Popov. Predstava sadrži titlove na hrvatskom jeziku.

Pin It on Pinterest