Regionalno natjecanje Gastro 2018. okupilo 43 najbolja učenika iz 11 škola

 

U hotelu Pula danas je održano regionalno natjecanje učenika hotelijersko-turističkih škola Gastro 2018. na kojemu su svoja znanja i vještine predstavila 43 učenika iz 11 srednjih škola.

Domaćin natjecanja ta regiju III u koju spadaju Primorsko-goranska, Ličko-senjska i Istarska županija bila je pulska Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu.

U ime Grada Pule učenike, njihove mentore i ostale sudionike natjecanja pozdravio je pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić koji je svima zaželio puno uspjeha na današnjem natjecanju.

Cilj natjecanja Gastro 2018. je razviti i poticati interese učenika za turističko-ugostiteljsku struku te razviti pozitivna stajališta prema budućemu zvanju i zanimanju.

Učenici ugostiteljsko – turističkih škola natječu se u 8 disciplina  i to u pripremanju i posluživanju menija, pripremanju barskih mješavina, poslovanju recepcije hotela, poslovanju putničke agencije, predstavljanju turističke destinacije te u prezentaciji hladnog slanog i slatkog izloška.

Najbolje plasirani s današnjeg natjecanja plasiraju se na državno natjecanje koje će se održati u ožujku ove godine u Malom Lošinju.

 

Pin It on Pinterest