Obilježen Dan ružičastih majica u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula

 

U Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula već gotovo tjedan dana prevladava ružičasta boja – “ŠTUT RUŽIČASTI KUT”.

Obilježavanje Dana ružičastih majica počelo je uređivanjem školskih hodnika s učeničkim instalacijama. Radovi su simbolično uokvireni crveno-bijelom vrpcama upozorenja što predstavlja i sam slogan Centra za edukaciju i prevenciju nasilja – Nasilje prestaje ovdje.

U Školi su ostvarili suradnju sa spomenutom organizacijom i kupnjom ružičastih majica, na poticaj ravnateljice Orhideje Petković, podržali rad Centra. Odjeveni u ružičasto i noseći transparente učenici, nastavnici i stručne suradnice s puno su entuzijazma otišli u Dramski studio Istarskog narodnog kazališta gdje je za učenike prvih razreda njihove škole organizirana izvedba predstave “Pravi izbor” u tehnici forum-kazališta.

Profesorice stranih jezika – Vedrana Brajković, Marina Bojanić i Vesna Pavletić s učenicima su se uključile u obilježavanje ove za školsku zajednicu važne manifestacije.

Rezultati aktivnosti na temu borbe protiv nasilja su izložba likovnih radova učenika 1.a na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice i čitaonice Pula, literarni radovi i slogani na stranim jezicima izloženi u školskim prostorima te još mnogi radovi u nastajanju.

Aktivnosti vezane za Dan ružičastih majica u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu su zaključili predavanjem o stripu koje je održao djelatnik GKČ Pula i sam podržao manifestaciju, a učenici-kreativci već primjenjuju  stečena znanja o devetoj umjetnosti i stvaraju svoje stripove sa znakovitim porukama:

STOP NASILJU, STOP PRIJETNJAMA, STOP UVREDAMA, STOP ZLIM RIJEČIMA.

Ovim putem cijela školska zajednica popularno zvane “Lipe”zahvaljuje ravnateljici INK Gordani Jeromeli Kaić, dramskoj pedagoginji Marijani Peršić i mladim glumcima te ravnateljici GKČ Pula Neli Načinović i djelatnicima Nadiji Crkvenac, Karli Poldrugovac i Danielu Horvatu.

 

 

Pin It on Pinterest