Pozitivna ocjena sustavu integriranog upravljanja Grada Pule

 

Sustav integriranog upravljanja Grada Pule pozitivno je ocijenjen u Izvještaju o auditu kojeg je proteklog tjedna provela certifikacijska kuća Cro Cert. U izvještaju među ostalim stoji kako je auditom potvrđeno da se integrirani sustav uspješno održava i poboljšava te bilježi kontinuirani rast i razvoj.

Nadalje stoji kako Grad Pula jasno izražava svoj pozitivan stav o daljnjem rastu i razvoju sustava upravljanja te osigurava politike, kodekse ponašanja i ciljeve.

„Drago mi je da i ova posljednja nezavisna analiza pokazala da u Gradu sustav upravljanja funkcionira i da se stalno nadograđuje kako bi u konačnici imali jedan efikasan sustav koji će našim sugrađanima omogućiti najvišu razinu usluge. ISO certifikati su u cijelom svijetu priznati mjerilo kvalitete, a pored toga, Grad  Pula je prvi grad u svijetu koji je certificiran prema normama društvene odgovornosti. Još od 2009. godine postigli smo značajne rezultate u smislu poslovne izvrsnosti što dokazuju brojna priznanja, nagrade i certifikati koje je Grad od tada do danas dobio i to je nešto na čemu ćemo i dalje predano raditi“, komentirala je rezultate audita zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci ujedno i predstavnica uprave za kvalitetu.

Sustav integriranog upravljanja Grada Pule čine ukupno tri sustava, odnosno sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2015, sustav upravljanja informacijskom sigurnošću prema normi ISO 27001:2013 te sustav upravljanja društvenom odgovornošću prema normi IQNet SR-10.  

Grad Pula je, u svom dosadašnjem radu, prepoznao i prihvatio vrijednosti društveno odgovornog poslovanja te ih već godinama ugrađuje u svoje poslovanje, a danas sustav integriranog upravljanja Grada Pule čine ukupno tri sustava.  

Još 2009. godine uveden je sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2008, u rujnu 2014. godine dobivanjem certifikata IQNet SR-10 Grad Pula postao je prvi grad na svijetu koji je u poslovanje svoje uprave ugradio vrijednosti društveno odgovornog poslovanja te sukladno tome postao i članom renomirane međunarodne inicijative The United Nations Global Compact.

Grad Pula uveo je i međunarodni standard ISO 27001 koji se odnosi na upravljanje informacijskom sigurnošću čime je postao jedini grad u Hrvatskoj koji danas posjeduje sva tri navedena certifikata.

Pin It on Pinterest