U Svetim srcima otvorena izložba Horizont očekivanja

 

U petak  je u Muzejsko – galerijskom prostoru Sveta Srca u Puli, predstavljena  izložba Horizont očekivanja.

U ime Grada Pule izložbi su prisustvovale zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber.

Na izložbi koja je Hrvatsku predstavljala na prošlogodišnjoj 57. Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti – La Biennale di Venezia kulturna javnost ima priliku razgledati instalacije umjetnika Tine Gverović (Fantomska trgovina: More Ljudi (Phantom Trades: Sea of People) i Marka Tadića (Događaji koje treba zaboraviti (Events Meant to Be Forgotten) prema koncepciji Branke Benčić, kustosice i povjerenice hrvatskog paviljona.

Izložba Horizont očekivanja okupila je dvije umjetničke pozicije koje se bave različitim stanjima i pitanjima, poput neizvjesnosti, nesigurnosti ili kolapsa, pri čemu umjetnici koriste različite medije – od instalacije, preko objekta, videa, animacije, slikarstva, kojima stvaraju niz međuodnosa, a dramaturgija postava zamišljena je tako da angažira ulogu promatrača i artikulira njegovo kretanje kroz prostor.

Izložba je pokušala uprizoriti istovremeno mjesto kolapsa i mjesto transformacije i imaginacije. Uključujući lokalne narative u globalni kontekst.

Bijenale djeluje kao mehanizam vidljivosti koji uokviruje prostor i vrijeme, mjesto i identitet, dok promjenjivi horizont očekivanja obuhvaća platformu zajedničkog iskustva, znanja i razumijevanja, u okviru promišljanja neizvjesnih mogućnosti identifikacije.

Dok je uz venecijansku izložbu otisnut katalog na engleskom jeziku s tekstovima Branke Benčić, Clemensa Krummela i Marca Scotinija u grafičkom oblikovanju Andra Giunia, izložbe u Hrvatskoj prati deplijan na hrvatskom jeziku s tekstom kustosice Branke Benčić, u grafičkom oblikovanju Andra Giunija.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske organizaciju izložbe povjerilo je Modernoj galeriji iz Zagreba.

Foto galerija na linku;

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1454141678031243

 

Pin It on Pinterest