Vijećnici IDS-a Vižinade odrekli se svojih naknada u korist najmlađih

 

VIŽINADA – Kao što su u svojoj predizbornoj kampanji obećali, svi su se IDS-ovi vijećnici i članovi radnih odbora odrekli svoje naknade za rad u tim tijelima u korist Predškolske ustanove Dječji vrtići i jaslice Radost Poreč – Područni vrtić Vižinada.

Na taj su način u razdoblju od početka njihovih mandata pa do 31.12.2017 prikupili oko 6.000 kuna. Kako su odgajateljice u Vižinadi više puta izrazile potrebu za računalom u svom vrtiću, iz prikupljenih novčanih sredstava donatora izvršena je nabavka prijenosnog računala u iznosu od 5.375 kuna, a ostatak donacije se prenosi u 2018. godinu te će se utrošiti prema potrebama Područnog vrtića Vižinada.

–  Ponosan sam na sve naše članove koji su se odrekli svojih naknada kako bismo djeci pružili priliku da razvijaju svoje vještine i digitalne kompetencije. Nadamo se da će djeca na taj način dodatno razvijati  svoju kreativnost, obrazovanje i socijalnu interakciju, a odgojiteljice lakše i kvalitetnije obavljati redovne administrativne poslove“ istaknuo je Alen Laković, novi predsjednik Općinske podružnice Vižinada.

Naveo je i kako će i u ovoj godini nastaviti s donacijama u korist vrtića te da će,  ovisno o potrebi, razmotriti o doniranju sredstava i drugim odgojno-obrazovnim, humanitarnim ili sportskim ustanovama i udrugama na području Općine Vižinada.

Pin It on Pinterest