Humanitarna akcija “POMOGNIMO OBNOVITI DOM”

 

Kao što su mediji već i izvještavali, dana 09.03.2018. u 05:30 u Vodnjanu je izgorjela obiteljska kuća. 6-člana obitelj je ostala bez svega, bez krova nad glavom, bez najosnovnijih stvari za život…

Bili smo jučer sa vlasnikom kuće, s jako dragim čovjekom koji je suprug, otac i djed.

Pokazao nam je kuću, u koju još ne može ući, još se ne zna da li je sigurna za ulazak, mora se čekati izvješće inspektorata.

Ono šta smo vidjeli izvana nas je šokiralo: nema krova, kroz prozor se vidi da je jedna etaža skroz urušena, druga je jako uništena. S ulaznih vrata jedino što vidimo je puno čađe, izgorenih stvari, sve crno i jedan ormar i perilicu koju su nekim čudom ostali netaknuti.

U razgovoru sa vlasnikom kuće doznajemo da je čovjek dosta bolestan, preživio je 3 srčana infarkta, ima ugrađene stent-ove i ovakvi šokovi i tragedije su jako opasne za njegovo bolesno srce, ali kaže on: „Dobro sam ja, samo da mi jave da ja mogu ući u kuću, da se krene s čišćenjem. Moram ja nju očistit da vidim pravo stanje, da znam od kud krenuti s obnovom.“ Čovjek je jako pozitivan što je u ovoj situaciji i više nego dobro došlo.

Kako kažu naše bake nesreća nikad ne dolazi sama. Na žalost, uz tragediju koja ih je zadesila, u srijedu navečer naš sugovornik dobiva poziv iz Zagreba, s kojim mu javljaju da mu je brat umro. Potresen jako, ali kako smo napisali prije, veliki pozitivac, i dobar čovjek.

Isti dan kada se desila ta katastrofa, ljudi su se pokrenuli u želji da pomognu obitelji. Isto tako na nogama su od petka i humanitarne udruge I Crveni križ Grada Pula.

Nakon što je CK posjetio obitelj i odnio im hranu i robu, krenuli su dogovori kako obitelji najbolje pomoći.

Dogovore su vodile članice Humanitarne mreže Grada Pule, Fb Puljani humanitarci, Crveni križ Pula i Sv. Vinko Paulski,  i po hitnom postupku otvorena je humanitarna akcija „POMOGNIMO OBNOVITI DOM“

Humanitarnu akciju u skladu sa zakonom, pokrenula je udruga „Fb Puljani humanitarci“, koja se zahvaljuju Uredu državne uprave što su dali dozvolu za pokretanje u veoma kratkom roku.

  • Otvoren je i podračun u PBZ banci i služi isključivo samo za ovu akciju. Svaka uplaćena financijska pomoć će biti vidljiva udruzi i obitelji, a po želji donatora utrošena financijska pomoć će biti prikazana svakom donatoru. Poslovanje računa koje smo dužni mjesečno plaćati banci, naplaćivati će se sa službenog računa udruge, što znači da svaka uplaćena kuna na podračunu ide obitelji:     IBAN: HR32 2340 0091 5109 2403 3
    SWIFT CODE: PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
    Svrha doznake: POMOGNIMO OBNOVITI DOM

Humanitarna akcija je zavedena u Uredu državne uprave: KLASA: UP/I-550-01/18-01/4, te je evidencijska oznaka akcije: KAT

Fb Puljani humanitarci pozivaju sve koji su u mogućnosti i žele pomoći da im se jave ili putem https://www.facebook.com/puljanihumanitarci/  ili na broj 095/3730-900. Pomoći obitelji možete pomoći uplatom na račun ili doniranjem građevinskog materijala.

Udruga moli sve da se strpe sa doniranjem namještaja, jer kao što se na slikama vidi, namještaj trenutno nemaju gdje staviti. Isto tako Vas mole, ukoliko imate bilo kakva pitanja, obratite se isključivo udruzi na gore navedene kontakte, obitelj se pokušava oporaviti od pretrpljenih šokova, ali im je to jako otežano s konstantnom zvonjavom mobitela i posjetama.

Obitelj je veoma zahvalna na svemu, ovu molbu da se obitelj malo ostavi na miru upućuje Udruga jer su osobno vidjeli s čime se obitelj bori.

 

 

Pin It on Pinterest