Održana 3. sjednica Savjeta mladih Grada Pule

 

Jučer se u Komunalnoj palači održala 3. sjednica Savjeta mladih Grada Pule na kojoj su, uz članove Savjeta mladih, sudjelovali predsjednik Gradskog vijeća Grada Pula-Pola Tiziano Sošić, Erik Lukšić član Udruge kineziologa te Martina Gašparović koja je zaslužna za novi slogan Savjeta mladih Grada Pule.

Na samom je početku predsjednica Savjeta mladih Grada Pule, Nada Katić, predala poklon Martini Gašparović čiji je slogan proglašen najboljim u natječaju koji je raspisao Savjet mladih Grada Pule, u svrhu pronalaska slogana. Slogan “Učinimo naš grad najboljim do sad” Savjet će koristiti za vrijeme trogodišnjeg mandata.

Gost sjednice, Erik Lukšić, članove je Savjeta upoznao s manifestacijom koja se svake godine održava povodom Svjetskog dana zdravlja, a koja će se i ove godine obilježiti u Šijanskoj šumi. Savjet mladih će se uključiti i volonterski podržati aktivnosti namijenjene građanima Pule i mladima.

Isto tako, članovi Savjeta će volontirati ove subote, 24. ožujka, na obilježavanju 8. obljetnice djelovanja udruge Naš San Njihov Osmijeh i tako podržati ovu udrugu koja se temelji na humanosti, dobroti i ljubavi prema čovjeku, buđenju pozitivnih vrijednosti i povezanosti među ljudima, usvajanju vrijednosti i navika pomaganja koje se temelji na volonterskom djelovanju i pružanju nesebične pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Članica Savjeta mladih Erika Filiplić prezentirala je nadolazeći 4. Sajam zdravog življenja i ljepote koji će se održati 27. travnja u hotelu Park Plaza Histria.Savjet mladih će podržati ovaj događaj s obzirom na to da sajam ima važnu ulogu u popularizaciji strukovnih zanimanja među mladima, što je ujedno jedan od ciljeva Lokalnog programa za mlade Grada Pule 2018-2020.

U svrhu povećanja vidljivosti aktivnosti Savjeta mladih Grada Pule otvoren je Instagram profil pošto je upravo Instagram trenutno najpopularnija mreža među mladima. Strategiju nastupa na Instagram profilu prezentirala je članica Savjeta Mateja David koja je objasnila kako će Savjet mladih Grada Pule koristiti ovu društvenu mrežu i kreirati sadržaj koji će privući i zainteresirati mlade.

Savjet mladih će sudjelovati u pripremi radionice za mlade čija će glavna svrha biti upoznavanje mladih s Erasmus+ programom, mobilnošću i neformalnim učenjem. Koncept radionice za mlade predstavio je član Savjeta mladih, Paolo Pelesk. Na samom je kraju predstavljen program nadolazećeg Business Cafea čija će glavna tema biti Zabava i posao, a Savjet mladih podržava ovaj događaj od interesa za mlade.

Pred članovima Savjeta je zanimljiv period pun brojnih događanja čija je glavna svrha informiranje i poticanje mladih na druženje i uključivanje u zajednicu.

Pin It on Pinterest