Delegacija Grada Pule u posjetu Trieru

 

Povodom obilježavanja 47. godišnjice potpisivanja Povelje o bratimljenju gradova Pule i Triera, i ove se godine nastavila tradicija uzajamnih posjeta delegacija gradskih čelnika.

U petak,  23. ožujka 2018. u 18:00 u Trieru se održala prezentacija Pule uz svečani domjenak na kojem su se, u uvodnom dijelu, uzvanicima obratili Gradonačelnik Grada Triera Wolfram Leibe i Gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić što je označilo i službeno otvaranje izložbe fotografija grada Pule pulskog fotografa Duška Marušića-Čičija.

U drugom dijelu prezentacije, nakon kratke glazbene stanke koju je upriličila istarska pjevačica Elis Lovrić, uzvanicima je Turistička zajednica grada Pule, kroz kratke video uratke predstavila destinacije Pule i južne Istre.

U završnom dijelu, uzvanici su imali priliku saznati što još, osim bogate rimske povijesti, veže gradove Pulu i Trier. Radi se o uglednom međunarodnom hotelskom brendu Park Plaza, koji uspješno posluje u oba grada. Putem kratke prezentacije i video uradaka, uzvanici su se upoznali s portfeljem Arena Hospitality Groupe u Hrvatskoj i Njemačkoj. Nakon svečanog protokolarnog dijela, uzvanici su doživjeli Pulu i Istru kroz degustaciju tradicionalnih istarskih namirnica pretočenih u pravi gastronomski doživljaj za koje su se pobrinuli predstavnici odjela Hrane i pića Arena Hospitality Groupe.

Degustacija tradicionalne istarske kuhinje za građane Triera nastavit će se sve do 1.travnja 2018. u restoranu hotela Park Plaza Trier.

 

 

Također, Tjedan istarske kuhinje nastavit će se i u ostalim hotelima Arena Hospitality Groupe u Njemačkoj prema dolje navedenom rasporedu:

Raspored održavanja Tjedna istarske kuhinje    
Hotel Datum    
Park Plaza Nuremberg 30.travnja – 5. svibnja 2018.    
art’otel berlin kudamm 07. svibnja – 13. svibnja 2018.    
Park Plaza Berlin Kudamm 31. svibnja – 10. lipnja 2018.    
art’otel cologne 1. lipnja – 8. lipnja 2018.    
art’otel berlin mitte 11. lipnja – 16. lipnja 2018.    
Park Plaza Berlin Wallstreet 18. lipnja – 23. lipnja 2018.

 

Pin It on Pinterest