Edukacija starijih osoba o sigurnosti u prometu

 

Policijska uprava istarska nastavlja s  provođenjem preventivnih aktivnosti usmjerenih na edukaciju starijih osoba pa su tako jučer, u prostorijama Dnevnog centra Marcilnica u Labinu, policijska službenica Policijske postaje Labin Radmila Pekas i policijski službenik Odjela prevencije Dragan Nikolić održali predavanje za korisnike na temu poštivanja prometnih pravila.

Kroz zanimljivo predavanje, policijski službenici okupljene su upoznali s prometnim pravilima koje se odnose na  kretanje pješaka pa su tako istaknuli da se pješaci moraju kretati nogostupom ili drugom površinom određenom za kretanje pješaka, da su se dužni kretati jedan iza drugog, a noću i u slučaju smanjenje vidljivosti biti označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Bilo je riječi o prelaženje preko obilježenog pješačkog prijelaza, na kojem se promet pješaka upravlja prometnim svjetlima za pješake te prelaženju preko pješačkog prijelaza, kojim se ne upravlja posebnim svjetlima za pješake,  kao i o prelasku kolnika kada ne postoji pješački prijelaz.

Policijski službenici skrenuli su pažnju starijim osobama da su se dužni vezati sigurnosnim pojasom, bez obzira da li sjede na prednjem suvozačevom sjedištu ili na stražnjim sjedalima.

Korisnici su uz korisne savjete, dobili priliku isprobati i tzv. pijane naočale kako i sami uvidjeli da se percepcija mijenja pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici nastavit će s provođenjem ovakvih preventivnih aktivnosti pa će tako posjetiti Dom za starije i nemoćne osobe u Raši, a sve kako bi naši stariji sugrađani bili sigurniji prilikom sudjelovanja u prometu.

( Foto – PU Istarska )

Pin It on Pinterest