Delegacija Banja Luke u posjetu Puli

 

U ime Grada Pule danas je u Komunalnoj palači delegaciju iz Banja Luke primila  zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Studenti Nezavisnog univerziteta Banja Luka, studijske grupe Specijalna edukacija i socijalna rehabilitacija, posjetili su Pulu na čelu  s  načelnikom odnosno pročelnikom Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Draganom  Banjacom i  profesoricom  dr.  Borkom Vukajlović u želji da se upoznaju s radom Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda na čelu s Lorettom Morosin , ali i da  upoznaju ljepote Pule.

„Čast nam je i zadovoljstvo primiti mlade ljude, studente u našem gradu i imati priliku upoznat ih s radom naših institucija, razmjeniti iskustva i poboljšati suradnju. Nadam se da će posjeta uroditi znanjem, dobrim utiscima i motivacijom za rad i razmjenu na razini gradova.“ kazala je Puh Belci.

Načelnik odnosno pročelnik Banja Luke, Dragan  Banjac,  zahvalio je na gostoprimstvu, istaknuo uvijek dobru suradnju s Pulom, te iskoristio priliku da pozove delegaciju iz Pule u Banja Luku povodom nadolazećeg Dana Grada.

Profesorica Vukajlović izrazila je zadovoljstvo spremnošću g. Morosin na ugošćavanju i prenošenju znanja , te zahvalila svima koji su omogućili posjetu.

Razgovor se nastavio u tonu razmjene iskustva  vezane za skrb djece s posebnim potrebama, zdravstva i socijale.

Centar za rehabilitaciju Veruda Pula javna je ustanova koja provodi dijagnostiku, ranu habilitaciju i rehabilitaciju djece, mladeži i odraslih osoba sa motoričkim poremećajima, intelektualnim poteškoćama, poremećajima pažnje i koncentracije, oštećenjem govora te drugim posebnim potrebama.

Pin It on Pinterest